בשנים האחרונות פתאום כולם רוצים להיות בריאים יותר, וכדי להצליח בזה אנחנו עושים ספורט וגם משתדלים לאכול יותר בריא. על הסגולות הבריאותיות של הדגים לא צריך להרחיב, אבל מסתבר שאפשר גם להרוויח מזה כסף. מיהן חברות הדגים המומלצות להשקעה.
להלן תמלול הסרטון:
טרנד הבריאות בעולם התחזק מאוד לאחרונה. למה פתאום כל כך אכפת לנו מהבריאות?
שלום לאה, כולנו רוצים להיות בריאים ומאושרים יותר, במיוחד בעידן המודרני העמוס בו אנו חיים. כדי להשיג את זה, אנחנו מנסים תחביבים חדשים, עושים יותר ספורט, וגם משתדלים לאכול בריא יותר. הבעיה היא שחלק נכבד מהמאכלים התעשייתיים מכילים כימיקלים לא בריאים במיוחד. מחקרים חדשים מלמדים שגם צריכת בשר גדולה אינה אידיאלית עבורנו. אנחנו עדיין זקוקים לכמות חלבונים מספקת כדי לתחזק את הגוף שלנו, ותחליף טוב ובריא לבשר ולג'אנק פוד הוא דגים. גידול דגים הוא לא רק הומאני יותר מגידול בעלי חיים אחרים, אלא גם נפלט בו פחות פחמן דו-חמצני לעומת גידול בע"ח אחרים כגון בקר וחזיר, כך שהוא ידידותי יותר לסביבה. הגורמים האלו מסבירים מדוע יש עלייה מתמדת בצריכת הדגים בעולם בשנים האחרונות.
דגים זה אכן בריא וזה גם טעים, אבל האם לצריכת הדגים בעולם יש פוטנציאל גידול כל כך משמעותי בעתיד?
צריכת הדגים בעולם היא עדיין נמוכה מאוד בהשוואה למוצרי חלבון אחרים. אוכלוסיית העולם צורכת בשנה מאות מיליוני טונות של בשר, עוף וגבינות, אבל רק כמה מיליוני טון של דגי סלמון. אזרח אמריקני ממוצע צורך 48 ק"ג עוף בשנה ורק 1.5 ק"ג של סלמון. האירופאי הממוצע צורך קצת יותר, 2.5 ק"ג, והסיני הממוצע צורך פחות מזה, כ-0.1 ק"ג בלבד, עדין צריכה נמוכה למדי. בשנים האחרונות גדל הביקוש לסלמון בשיעור שנתי של 5% בממוצע, כאשר עיקר הגידול בצריכה הגיע ממזרח אסיה ודרום אמריקה, בעיקר ממדינות כמו סין, דרום קוריאה וברזיל. להערכתנו, ההתגברות של טרנד המזון הבריא בעולם תתמוך בהמשך הגידול בצריכת הסלמון בשיעור משמעותי גם בשנים הבאות.
דרור זה נשמע מעניין, אבל בסך הכול מדובר פה בגידול דגי סלמון. זה משהו שכל אחד יכול לעשות, לא?
כדי לגדל דגי סלמון איכותיים שיניבו רווחיות משביעת רצון, חייבים להקפיד על סביבה מימית בעלת טמפרטורה נכונה, לשמור על זרמי מים מתאימים ולמנוע הידבקות של הדגים במחלות שונות. את התנאים האלו קשה להשיג בבריכות דגים, ולכן רוב דגי הסלמון גדלים בים במספר אזורי גידול ברחבי הגלובוס. כמחצית מדגי הסלמון מיוצרים בנורבגיה והשאר באיי פארו, אירלנד, רוסיה, קנדה וצ'ילה. החברה המובילה בעולם לגידול סלמון היא מרין הרווסט (Marine Harvest) הנורבגית, השולטת על כ-20% מן השוק העולמי. החברה פועלת לאורך כל שרשרת הערך, החל מגידול של הדגים ועד למכירה לרשתות השיווק, כאשר לאחרונה היא החליטה לפתוח קו מוצרים תחת המותג שלה. בנוסף, החברה החליטה לחדור לשוק הסיני בשיתוף עם עליבאבא הסינית. ב-2018 היא נהנתה ממחירי הסלמון הגבוהים והכנסותיה צמחו ל-3.8 מיליארד יורו. להערכתנו, החברה תצמח בצורה יפה גם בשנים הקרובות ותמשיך לחלק דיבידנדים נאים למשקיעים, כך שהמניה שלה אטרקטיבית להשקעה.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 28/02/2019 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.