תפריט משנה
האג'נדה של טראמפ מדברת על חיזוק הכלכלה האמריקנית מול הטלת מגבלות סחר עם ארה"ב. אילו שווקים צפויים להיפגע מהרפורמות בעידן טראמפ ואילו ימשיכו לשגשג?
מה הסיבות לראלי בוול סטריט מתחילת השנה?
קודם כל עליות זה תמיד דבר משמח, במיוחד אם אנחנו נהנים מהן. ו-2017 אכן נפתחה בעליות חדות, במיוחד בשוק המניות האמריקני. קודם כל, מהסיבה הפשוטה שהמשקיעים נותנים הרבה מאוד קרדיט לטראמפ. הוא מתכנן השקעה גדולה בתשתיות בארה"ב, הורדת מס החברות, הגדלת המשרות במדינה והטלת מיסים על ייבוא - דברים שיעשו טוב לחברות האמריקניות. בנוסף, חברות רבות, בעיקר מסקטור הטכנולוגיה אבל לא רק, הציגו תוצאות טובות לרבעון הרביעי של 2016 וגם זה מעודד. טראמפ גם מתכנן הקלות רגולטוריות לסקטור הפיננסים, מה ש"הטיס" את מניות הבנקים למעלה. אם זה יצא לפועל, הבנקים יוכלו לשחרר יותר כסף להלוואות, וגם זה חיובי מאוד עבור החברות במדינה.
אבל האם המשקיעים לא אופטימיים יתר על המידה?
על פניו, יש תחושה שהמשקיעים באופוריה. כאילו הכול טוב בעולם - בסין אין כבר בועת נדל"ן ובעיות פיננסיות של חברות, אירופה חזרה לצמיחה תקינה, והחששות מפירוק גוש היורו התאדו. אז זהו שלא, הבעיות האלו לא נעלמו. הן עדיין קיימות ואסור לשכוח אותן. עם זאת, הכלכלה האמריקנית באמת בולטת כרגע לטובה מעל כלכלות אחרות. התמ"ג של ארה"ב צומח יפה, יש אינפלציה בריאה, החברות האמריקניות ממשיכות להיות מובילות עולמיות בתחומן, וזה עוד לפני שהתוכניות של טראמפ יצאו לדרך. העובדה שהדולר נחלש בעולם, גם היא חיובית עבור היצואניות האמריקניות. לכן, האופטימיות של המשקיעים נראית מוצדקת.
אופטימיות זה דבר נחמד, אבל האם מחירי המניות בארה"ב מוצדקים או שהם עלו גבוה מידי?
לדעתנו, בחלק מהמגזרים המשקיעים פשוט רתמו את הסוסים הרבה לפני העגלה. דוגמא טובה הן מניות הבנקים בארה"ב, שעלו בצורה חדה בחודשים האחרונים בעקבות הציפייה להקלות רגולטוריות גדולות. הבעיה היא שההקלות האלו לא יגיעו מחר בבוקר, כך שהשיפור ברווחיות הבנקים לא יתרחש מחר בבוקר.. גם לתוכניות האחרות של טראמפ ייקח זמן להבשיל ולתרום לשורה התחתונה של החברות הרלוונטיות. לכן, צריך למתן את האופטימיות ולהעדיף מניות של חברות שנסחרות בתמחור הגיוני גם ללא התרומה העתידית הפוטנציאלית של רפורמות טראמפ, שכנראה לא תגיע כל כך מהר.
אולי יעניין אותך
-
לאחר שכבר נגע במחיר שלילי באמצע שנת 2020, מחיר הנפט חזר לרמה הממוצעת שאפיינה אותו ב-5 השנים האחרונות. למרות זאת, בטווח הארוך אנו מעריכים כי השימוש בנפט ילך ויפחת בצורה משמעותית - עד להפסקה מוחלטת של השימוש בו.
-
מעבר למיקור חוץ וביקושים גוברים: המגמות המרכזיות שמשפיעות על ענף השבבים
תחום השבבים חווה עלייה מתמדת במורכבות תהליכי הייצור והטכנולוגיה, במקביל לעלייה בביקושים לאור ההתפתחות המואצת של טכנולוגיות מורכבות כמו 5G והאינטרנט של הדברים. מה המשמעות של מגמות אלה וכיצד עשוי להיראות התחום בעתיד? -
ההיעלמות והחזרה של ג'ק מא: האם בקרוב יחל עידן חדש עבור חברות הפינטק בסין?
חברות ההייטק הסיניות חוות כעת לחץ משני כיוונים שונים: מצד אחד הידוק הרגולציה בסין, ומן הצד השני קשיים מצד הממשל בארה"ב בעקבות מלחמת הסחר בין שתי המעצמות. האם השנה הקרובה תהיה שנת מפנה לחברות בענף? -
צ'ק פתוח: מה עומד מאחורי הנפקות הספאק הרבות בארה''ב?
כ-83 מיליארד דולר גויסו השנה באמצעות הנפקות ספאק בארה"ב, ונראה שמדובר בתחום אשר הולך וצובר פופולאריות בקצב מהיר עם יזמים מובילים כמו ביל אקמן. מהם היתרונות המרכזיים של הנפקות ספאק ומדוע הן תופסות תאוצה כעת?

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.
