זה עלול לעלות לכם במאות אלפי שקלים: מה מונע מכם לעבור מקרן פנסיה אחת לאחרת?
שוק הפנסיה מאפשר היום לחוסכים חופש מלא לבחור מי הגוף שינהל עבורם את קרן הפנסיה, באיזה מסלול ועוד. גם תהליך ההצטרפות לקרן הפנסיה מתבצע באופן דיגיטלי ומהיר. מהם החסמים שמונעים מהחוסכים לבצע את המעבר ואיך מתבצע התהליך הפשוט בפועל?

להלן תמלול הסרטון:
אילו שינויים עבר שוק הפנסיה בעשור האחרון אשר הקלו את ביצוע המעבר בין קרן פנסיה אחת לאחרת?
שלום זוהר, רשות שוק ההון ביצעה לאורך השנים מספר מהלכים ורפורמות, כך שהיום חופש הבחירה נמצא בידי החוסכים ולכל אחד זכות לבחור בעצמו את הגוף שינהל את קרן הפנסיה שלו ואת מסלול ההשקעה שבו ינוהל החיסכון. אחד המהלכים הבולטים הוא המעבר לתקנון התקני, אשר הגדיר שפה אחידה וברורה בקרב כל חברות הפנסיה והוריד בצורה משמעותית את חסמי הניוד. התקנון התקני הביא לכך שהשיקולים המרכזיים למעבר בין קרנות הפנסיה הם תשואה ואיכות ניהול ההשקעות, דמי ניהול ושירות - פרמטרים שמאפשרים ביצוע השוואה פשוטה וברורה לחוסכים. נושא דמי הניהול טופל בעזרת רפורמת הקרנות הנבחרות, אשר האיצה את תהליך הפחתת דמי הניהול שראינו בשנים האחרונות. במקביל, ציבור החוסכים הולך ומפנים שקרן הפנסיה הוא החיסכון הפיננסי החשוב והמשמעותי בחייו, ועל כן נותן משקל משמעותי לאיכות ניהול ההשקעות, לתשואות לאורך זמן ולשירות. מגמה זו משפיעה כמובן על היקפי הניוד, ועל הבחירה האקטיבית בגוף המנהל, כאשר חוסכים רבים מבינים שכיום הם יכולים ליהנות גם מדמי ניהול נמוכים וגם מניהול השקעות איכותי. כמו כן, כל הגופים המנהלים נדרשים כיום להציע לחוסכים הצטרפות דיגיטלית ולהקל עליהם את תהליך הניוד ככל שניתן.
ענת, מה בכל זאת מונע מחוסכים לבצע את המעבר?
חוסכים רבים נמנעים מלקיחת החלטה מתוך הרגל או חשש לשנות את המוכר, וחלקם עדיין סבור שניוד קרן הפנסיה הוא תהליך מסורבל וארוך, על אף שבפועל מדובר בתהליך פשוט מאוד. חלק מהחוסכים מצטרפים לפנסיה שמוצעת להם מטעם מקום העבודה, שהיא לא בהכרח המתאימה ביותר עבורם ומקורה בהסדר שערך המעסיק. העובדה שאנחנו נשארים בקרן פנסיה מסוימת רק בשל חשש משינוי עלולה לגרום לכך שנחסוך פחות, כאשר לעיתים ההבדל עלול להגיע למאות אלפי שקלים, ואנו עשויים לחוות ירידה ברמת החיים לאחר הפרישה. חשוב לדעת שבחירת קרן הפנסיה היא החלטתו של העובד בלבד, ועל המעסיק להפקיד את הכספים לקרן הפנסיה שנבחרה על ידי העובד.
ולסיום, אם זה כל כך פשוט, איך באמת עושים את זה? מה נדרש ממני כדי להעביר את קרן הפנסיה שלי?
קודם כל, חשוב לדעת שכל חוסך יכול להצטרף היום לקרנות ברירת המחדל אשר מפוקחות על ידי רשות שוק ההון ומציעות דמי ניהול מוזלים. אופציה זו עשויה להקל על תהליך הבחירה של החוסכים. אז איך עוברים קרן פנסיה? כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר של החברה המנהלת את קרן הפנסיה אליה אתם מעוניינים לעבור, לבצע את תהליך ההצטרפות הדיגיטלי, ומשם החברה המנהלת כבר תדאג לעשות את השאר. בכל מקרה, לפני שעושים שינוי, מומלץ להתייעץ עם בעל רישיון פנסיוני אשר יוכל לסייע לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר בהתאם לצרכים ולמאפיינים שלכם.
אולי יעניין אותך
-
אחד החששות הגדולים של הורים לילד/ה עם מוגבלות, הוא מה יקרה להם אחרי פטירת ההורים. האם יהיו להם מספיק כספים? איך ניתן לדאוג לעתידם הכלכלי? אחד הפתרונות החשובים במסגרת קרן הפנסיה הוא כיסוי ביטוחי ל- "בן עם מוגבלות", המאפשר לילד/ה לקבל קצבת שארים לכל ימי חייהם.
-
אתם שאלתם – המומחים עונים: 7 שאלות נפוצות על פנסיה
האם הכסף שחסכתי באמת יעמוד לרשותי כשאצא לפנסיה? מה קורה לפנסיה במעבר לחו"ל או רילוקיישן, ומה היתרון של קרן פנסיה לעומת נדל"ן? אלה רק חלק מהשאלות ששואלים אותנו כל הזמן. ריכזנו עבורכם 7 שאלות עם 7 תשובות שעשויות להיות רלוונטיות לציבור החוסכים בישראל -
2025 כבר כאן: ארבעה דברים שאתם יכולים לעשות בפתחה של השנה שעשויים לשפר את העתיד הכלכלי שלכם
לוודא שהפנסיה מנוהלת במסלול ההשקעה המתאים, לעבור על מטרות החיסכון בתיק ההשקעות ולפתוח חיסכון לילדים – אלה רק חלק מהדברים שתוכלו לבצע בפתחה של שנה אזרחית חדשה, להתייעל ולבצע בחירות חכמות יותר שעשויות לשפר את מצבכם הכלכלי בעתיד -
הגזרות הכלכליות בפתח: כך אפשר לנסות לייצר הכנסה מהשקעה בשוק ההון
שנת 2025 צפויה להיות רצופה בהרבה מאוד גזרות כלכליות שישפיעו על הכיס של כולנו, וכל משפחה ממוצעת בישראל עשויה לספוג הפסדים שיכול ויסתכמו בכאלפי שקלים בשנה. איך אפשר לנסות לייצר הכנסה מהשקעה בשוק ההון? מהן האפשרויות הקיימות ולמי עשויה להתאים כל אחת מהן?

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 28/12/2020 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.