חוסכים או מתכוונים להתחיל לחסוך? כדאי שתחשבו גם על נושא ההעברה הבין דורית
כשאנחנו בוחרים במכשיר חיסכון או השקעה, וכמובן גם לאורך כל תקופת החיסכון, כדאי לקחת בחשבון גם את נושא ההעברה הבין דורית והירושה, כדי שיוכלו לתת מענה במצבי קיצון. מדוע מדובר בנושא כל כך חשוב, ואיזה אפשרויות מציעה קופת גמל להשקעה בהיבט הזה?

להלן תמלול הסרטון:
למה נועד תכנון ההעברה הבין דורית ומדוע הוא כל כך חשוב?
שלום זוהר, בכל חיסכון או השקעה, יש לקחת בחשבון גם מצבי קיצון, כמו מוות חלילה. נכון, לא נעים במיוחד לעסוק במוות או במחשבות על מה שיקרה לאחריו, אך בכל זאת, מדובר בנושא מהותי כשמדובר בכספים שאנחנו חוסכים בעמל רב לאורך השנים. מי זכאי לקבל את הכספים, והאם מדובר בהליך פשוט או מורכב? מה האפשרויות שעומדות בפניהם לשימוש בכסף? איזה מיסוי, אם בכלל, עשוי לחול על כספים אלה? שאלות אלה הן חשובות וקריטיות לתהליך קבלת הכספים ולבחירת מכשיר ההשקעה. בקופת גמל להשקעה, למשל, קיימים יתרונות שמאפשרים התנהלות קלה וגמישה עם הכסף במקרה של פטירת החוסך חלילה. באפשרות החוסכים לקבוע מוטבים, כלומר למי ישולמו הכספים לאחר הפטירה. אם לא ימונו מוטבים, הכספים ישולמו ליורשים החוקיים, מה שמצריך הוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה – הליך מורכב שעשוי לקחת זמן. כדי שזה יקרה, יש לדאוג מראש למינוי המוטבים ועדכון שלהם במידת הצורך. במקרה של שינוי במצב האישי או המשפחתי, למשל גירושין או לידת ילד, יש לעדכן את המוטבים.
גיל, כיצד בא לידי ביטוי נושא ההעברה הבין דורית בקופת גמל להשקעה - או במילים אחרות – באיזה אופן יכולים המוטבים למשוך את הכספים בקופה ומה המשמעות מבחינת תשלום המס?
יש כמה אפשרויות שעומדות בפני המוטבים או היורשים בקופת גמל להשקעה. האפשרות הראשונה היא פשוט למשוך את הכספים בסכום חד פעמי ולשלם מס רווח בשיעור של 25%, בדיוק כמו במשיכה רגילה מקופת גמל להשקעה. אפשרות נוספת היא לפתוח קופת גמל להשקעה חדשה על שם המוטבים או היורשים ולהעביר את הכספים לחשבון החדש, באופן שאינו נחשב לאירוע מס. הכספים ימשיכו להיות מושקעים בשוק ההון באמצעות קופת הגמל להשקעה והחוסכים יוכלו להעביר אותם בין מסלולי השקעה באופן חופשי או למשוך אותם בזמן שיבחרו. תשלום המס יבוצע רק בעת משיכת הכספים ולמעשה החוסכים נהנים מדחייה בתשלום מס רווח הון.
ולסיום, הזכרת קודם אפשרות של משיכת הכסף בסכום חד פעמי. יש אפשרות למשוך את הכסף ולקבלו כסכום חודשי קבוע, למשל?
בהחלט. יש עוד אופציה למשיכת הכספים: מוטבים או יורשים מעל גיל 60 שיבחרו לקבל את הכספים כקצבה, יוכלו להעביר אותם לקופה לקצבה ולקבל פנסיה פטורה ממס. במקרה הזה אפשר לומר שבעקיפין כל הרווחים שנצברו לאורך השנים יהיו פטורים ממס. כיום, לאחר אישור התקנות, ניתן לנייד קופת גמל להשקעה לכל חברה ולבקש לקבל קצבה חודשית פטורה ממס.
אולי יעניין אותך
-
אחד החששות הגדולים של הורים לילד/ה עם מוגבלות, הוא מה יקרה להם אחרי פטירת ההורים. האם יהיו להם מספיק כספים? איך ניתן לדאוג לעתידם הכלכלי? אחד הפתרונות החשובים במסגרת קרן הפנסיה הוא כיסוי ביטוחי ל- "בן עם מוגבלות", המאפשר לילד/ה לקבל קצבת שארים לכל ימי חייהם.
-
אתם שאלתם – המומחים עונים: 7 שאלות נפוצות על פנסיה
האם הכסף שחסכתי באמת יעמוד לרשותי כשאצא לפנסיה? מה קורה לפנסיה במעבר לחו"ל או רילוקיישן, ומה היתרון של קרן פנסיה לעומת נדל"ן? אלה רק חלק מהשאלות ששואלים אותנו כל הזמן. ריכזנו עבורכם 7 שאלות עם 7 תשובות שעשויות להיות רלוונטיות לציבור החוסכים בישראל -
2025 כבר כאן: ארבעה דברים שאתם יכולים לעשות בפתחה של השנה שעשויים לשפר את העתיד הכלכלי שלכם
לוודא שהפנסיה מנוהלת במסלול ההשקעה המתאים, לעבור על מטרות החיסכון בתיק ההשקעות ולפתוח חיסכון לילדים – אלה רק חלק מהדברים שתוכלו לבצע בפתחה של שנה אזרחית חדשה, להתייעל ולבצע בחירות חכמות יותר שעשויות לשפר את מצבכם הכלכלי בעתיד -
הגזרות הכלכליות בפתח: כך אפשר לנסות לייצר הכנסה מהשקעה בשוק ההון
שנת 2025 צפויה להיות רצופה בהרבה מאוד גזרות כלכליות שישפיעו על הכיס של כולנו, וכל משפחה ממוצעת בישראל עשויה לספוג הפסדים שיכול ויסתכמו בכאלפי שקלים בשנה. איך אפשר לנסות לייצר הכנסה מהשקעה בשוק ההון? מהן האפשרויות הקיימות ולמי עשויה להתאים כל אחת מהן?

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 05/04/2021 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.