חוק פנסיה חובה לעצמאים יצא לדרך השנה, ובמסגרתו ידרשו גם העצמאים להפקיד כספים לחיסכון פנסיוני. על מי חל החוק החדש והאם הוא בשורה חיובית עבור העצמאים?
להלן תמליל הסרטון:
מה המשמעות של חוק הפנסיה החדש עבור העצמאים?
חוק פנסיה חובה לעצמאים נכנס לתוקף בינואר 2017 במסגרת חוק ההתייעלות הכלכלית. כיום רבים מהעצמאים מגיעים לגיל מבוגר ללא פנסיה ראויה, והחוק החדש יכול לתת להם ביטחון כלכלי בפרישה. מעכשיו, כל עצמאי מגיל 21 ועד גיל 60 נדרש לחסוך לפנסיה, ולהפריש מידי שנה כספים בהתאם לגובה ההכנסה החייבת. מי שכבר מפריש את הסכומים הללו לא צריך להפריש עוד ומי שרוצה להפריש יותר יכול לעשות זאת. ההפרשה לפנסיה תזכה את החוסכים בהטבת מס, ובנוסף, כדי לעזור לעצמאים בעלי רמת הכנסה נמוכה, הפחיתה המדינה בצורה משמעותית את דמי הביטוח הלאומי שנגבים.
בשורה התחתונה, האם החובה לחסוך לפנסיה טובה עבור העצמאים?
החוק החדש הוא בשורה נהדרת! מסגרת החוק הופחתו שיעורי ההפרשה לביטוח לאומי וניתנה לעצמאים אפשרות למשוך חלק מהחיסכון שהצטבר בקרן כדמי אבטלה לדוגמה, במקרה של סגירת העסק או בגיל הפרישה והכל בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק. חשוב לדעת שבמידה ועצמאי לא יפקיד את הסכומים האמורים בחוק יוטל עליו קנס בגובה חמש מאות שקלים. אבל הכי חשוב ומעל לכל, סוף-סוף יהיה לכל העצמאים מקור הכנסה יציב לגיל מבוגר, כשייצאו לפנסיה.
איפה מומלץ לחסוך לפנסיה ובאיזו תדירות להפקיד?
יש שלוש אפשרויות לחיסכון הפנסיוני - קרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים, כאשר את ההפקדות אליהן מומלץ לבצע מידי חודש, או לקראת סוף השנה. רוב החוסכים בוחרים בקרן פנסיה בגלל היתרונות הרבים שיש לה. למשל, דמי הניהול הנמוכים, והעובדה ששלושים אחוזים מהכסף מושקע באג"ח מיועדות עם תשואה ריאלית מובטחת של ארבע נקודה שמונים ושישה אחוזים. בסביבת הריבית הנמוכה של היום זו ממש מתנה. גם הכיסויים הביטוחיים בקרן הפנסיה רחבים וזולים יותר, ונותנים מענה למצב של חס וחלילה נכות או מוות. מכיוון ומדובר בחיסכון ארוך טווח, כדאי להקדיש מחשבה לבחירת הקרן שהכי תתאים לכם. העדיפו קרן שהניבה תשואות טובות לאורך זמן, ידעה להתמודד בהצלחה גם עם תקופות שפל, ורצוי שיהיה בקרן עודף אקטוארי יציב.
אולי יעניין אותך
-
שנת הלימודים נפתחה וההתרגשות בשיאה. זו גם הזדמנות לנסות ולשפר את נקודת הפתיחה של הילדים או הנכדים שלכם בעתיד, באמצעות חיסכון שיצבור ריבית בשוק ההון לאורך שנים, אשר עשוי לספק להם סכום נכבד להתחלת חייהם הבוגרים. אז איך מתחילים ומה חשוב לדעת?
-
משיכת קרן ההשתלמות במס מופחת? לא בטוח שזה משתלם
בתחילת החודש הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק, על פיה תתאפשר עד סוף שנת 2024 משיכת כספים לא נזילים בקרן ההשתלמות, תמורת תשלום מס מופחת כדי לסייע למי שנקלעו לקושי תזרימי בעקבות המלחמה. כזכור, בזמן משבר הקורונה אפשרה המדינה למשוך כספים לא נזילים, אך הגבילה את סכום המשיכה. מדוע ייתכן וכדאי להימנע ממשיכת קרן השתלמות, ומה עושים אם בכל זאת יש צורך ממשי בכסף? -
בעלי שכר גבוה: מה כדאי לכם לשאול את הסוכן.ת או היועץ.ת הפנסיוני שלכם?
בכל חודש ניתן להפקיד עד 5,139 ₪ לקרן הפנסיה המקיפה (נכון לשנת 2024). אצל בעלי שכר גבוה, כשההפקדות חורגות מהתקרה שנקבעה, יתר ההפקדות עוברות אוטומטית לקרן פנסיה כללית. מה המשמעות של הפקדה בקרן הכללית? מה חשוב לדעת ומה כדאי לשאול את בעל.ת הרישיון הפנסיוני שלכם? מדריך -
חיסכון שיכול לעשות את ההבדל: אפשרויות שיכולות לסייע לעתיד ילדיכם
הפקדה משלימה בידי ההורים ובחירת מסלול השקעה בתכנית "חיסכון לכל ילד" יכולים להכפיל ואף לשלש את סכום החיסכון, אך בימים אלה פורסם שכ- 43% מההורים לא הכפילו את סכום ההפקדה, וכ-41% מהם לא בחרו מסלול השקעה. מה חשוב לדעת על חיסכון לטווח ארוך, ואילו אפשרויות חיסכון יכולות להתאים לילדים שלנו?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 29/03/2017 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.