מתלבטים אם להשקיע בישראכרט? העדיפו את ויזה ומאסטרקארד

pencil2 copy.png
אלטשולר שחם
|
15 מאי, 2019
גילוי נאות

הנפקתה של חברת ישראכרט קיבלה הד תקשורתי רחב בגלל היותה חברה ישראלית, אולם לדעתנו מניות כרטיסי האשראי האמריקניות ויזה ומאסטרקארד נראות אטרקטיביות הרבה יותר להשקעה.

רבות דובר בתקשורת על הנפקת חברת כרטיסי האשראי המקומית ישראכרט, שהונפקה לאחרונה בהצלחה בבורסה בת"א. מצד אחד, אכן מדובר בחברה איכותית, שייצרה רווח נקי של כ-300 מיליון ש"ח בשנת 2018. מנגד,  תחום כרטיסי האשראי בישראל עובר שינויים רבים.

לעומת זאת, שתי חברות כרטיסי האשראי העולמיות המובילות - ויזה ומאסטרקארד, נראות הרבה יותר מעניינות להשקעה ונטולות סיכון אשראי. בניגוד לישראכרט, ויזה ומאסטרקארד הן למעשה חברות טכנולוגיות שמנהלות רשת עולמית של סליקה ללא מתן אשראי ללקוחות הקצה. הטכנולוגיה שלהן מאפשרת סליקת כרטיסי אשראי בכל העולם במהירות הבזק, כאשר היתרון התחרותי הגדול שלהן בא לידי ביטוי בעיקר בעסקאות סליקה בינלאומיות. כך, שישראכרט הינה לקוחה של ויזה ומאסטרקארד ולא מתחרה.

שתי החברות האלו צפויות להיות המרוויחות הגדולות מהדעיכה של השימוש במזומן בעולם, והמעבר לתשלום בכרטיסי אשראי ואמצעי חיוב דיגיטליים אחרים. ואכן, תוצאות הרבעון האחרון מלמדות על המשך הצמיחה של שתיהן. ויזה דיווחה על הכנסות של 5.49 מיליארד דולר ברבעון האחרון (Q2 2019), צמיחה של כ-8.3% בהשוואה לרבעון המקביל מלפני שנה, ועל רווח נקי למניה של 1.31 דולר, גבוה מתחזית האנליסטים. החברה העריכה גידול דו-ספרתי ברווח הנקי למניה ב-2019 כולה בהשוואה ל-2018. מאסטרקארד הציגה גם היא צמיחה של 9% בהכנסות ברבעון האחרון (Q1 2019) ל-3.89 מיליארד דולר, ורווח נקי למניה של 1.78 סנט, שהשאיר אבק לתחזיות האנליסטים. הצמיחה נתמכה בגידול בהיקפי הסליקה, המשך התייעלות החברה והגדלת הרווחיות.

לאחרונה, אנו שומעים על התקדמות משמעותית בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין, וכחלק מהסכם הסחר ארוך הטווח בין המדינות, שר האוצר של ארה"ב, סטיבן מנוצ'ין, קרא לסין לפתוח את שוק השירותים הפיננסים שלה גם לחברות זרות וביניהן ענקיות כרטיסי האשראי ויזה ומאסטרקארד. שתי החברות ממתינות כבר שנים ארוכות שהממשל הסיני יתיר להן לפעול במדינה, ואם אכן יתקבל האישור לפעילות סליקה בסין, יהיה מדובר במנוע צמיחה משמעותי נוסף עבורן לשנים הקרובות. מצד שני, חשוב להדגיש כי פתיחת שוק האשראי בין המדינות יכול גם להגדיל את התחרות מחוץ לסין, למשל מכיוונה של חברת צ'יינה יוניון פיי, אם החברות הסיניות יקבלו אישור רגולטורי לפעול בעולם.

במבט ראשון נראה כי מניותיהן של חברות אלו נסחרות במכפילים גבוהים מהממוצע בשוק לאחר עליות מרשימות בשנה האחרונה. מנגד, כאמור, מדובר בחברות יציבות בעלות שיעור צמיחה גבוה, שהמודל העסקי שלהן אינו חשוף לסיכוני אשראי ולמחזוריות הכלכלית בעולם. לכן, אנחנו סבורים ששתי המניות אטרקטיביות להשקעה לטווח הארוך.

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: *אין בתשואות ובדירוגי העבר בכדי להבטיח תשואה או דירוג דומים בעתיד ** הסקירות המוצגות באתר זה הוכנו על ידי מחלקת המחקר של בית ההשקעות אלטשולר שחם ו/או מי מטעמה, והן בוצעו בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. *** המידע מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. **** המידע המוצג במסגרת הסקירות, הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני"ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לראות במידע האמור, כהמלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבל הצעות או ייעוץ- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. *****החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים במידע באתר ולהיות בעלי עניין אישי בנושא, וזאת חרף האמור בתוכן המידע המוצג. ****** אין באמור במסגרת המידע באתר כדי להוות התחייבות להשאת תשואה. ******* האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.