האינפלציה בארץ נכנסה לטווח היעד הממשלתי. האם זה אומר שהריבית תתחיל לעלות בקרוב?
בארה"ב הריבית במגמת עלייה כבר מספר שנים. מתי להערכתכם נתחיל לראות העלאות ריבית גם בישראל?
בבנק ישראל חושבים על הסוגיה הזו כבר הרבה זמן. מצד אחד, הצמיחה בישראל דיי יציבה, שוק הדיור חזק והאבטלה בשפל. אבל מנגד, בניגוד לארה"ב, אצלנו הייתה בשנים האחרונות, דווקא ירידת מחירים. בבנק ישראל הצהירו שוב ושוב שהריבית לא תעלה עד שהאינפלציה "תתבסס" בטווח היעד הממשלתי - בין אחוז לשלושה אחוזים, ולכן היא לא עלתה במשך תקופה ארוכה. בשנה האחרונה ראינו שינוי כיוון והמחירים במשק התחילו לעלות. בשניים עשר החודשים האחרונים האינפלציה כבר עומדת על 1.3%, כלומר בתוך טווח היעד הממשלתי. ייתכן שזה מרמז שבעתיד אנו צפויים להתחיל לראות העלאת ריבית, שתעלה את הריבית לרמה גבוהה יותר.
אילו אג"ח ממשלתיות מתאימות לתרחיש שבו הריבית תתחיל לעלות?
להערכתנו, בנק ישראל יעלה את הריבית בקצב מהיר יותר מכפי שהשוק מצפה. סביר שהריבית לא תעלה לרמות גבוהות של 3%-4% כמו שראינו בעבר, אבל היא תתחיל לעלות כבר בקרוב.
עקום התשואות הממשלתי הנוכחי עדיין תלול מאוד, כלומר יש פער גדול בין תשואות האג"ח הארוכות לקצרות. ככל שיתחזקו העלאות הריבית, העקום יתיישר בעיקר על ידי עליית התשואות באג"ח הקצרות, כך שחשיפה אליהן עשויה לגרום להפסד. רוב האג"ח הארוכות כבר מגלמות את הריבית הצפויה בעתיד הרחוק, ולכן ייתכן שהשקעה שם תניב תשואה סבירה עם הגנה מסוימת מהפסדים. לכן, ההעדפה שלנו היא להשקיע בעיקר באג"ח ממשלתיות במח"מ ארוך יותר.
ומה לגבי האפיק הקונצרני - בעבר המלצתם להגביל את החשיפה אליו. האם לדעתכם הגיע הזמן להגדיל חזרה את החשיפה?
אחרי גל הסדרי החוב שראינו אצל חברות האחזקה הגדולות במשק, רבים ניצלו בשנים האחרונות את הריבית הנמוכה כדי לקבל מימון זול ולמחזר חובות קיימים. זה עזר לחלקן לשפר את היציבות הפיננסית בצורה משמעותית. נראה שכיום לא צפוי סיכון מיוחד בשוק החוב המקומי. להערכתנו לא מומלץ להקצות יותר מידי נכסים לאפיק הקונצרני, מאחר ופרמיית הסיכון נמוכה מידי. נשקול להגדיל את החשיפה כשמרווחי הסיכון יפתחו לרמה גבוהה יותר, שתגלם בצורה נכונה את כלל הסיכונים שיש בהשקעה בחוב.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.