הבנק הדיגיטלי יוצא לדרך - האם הוא מהווה סיכון לבנקים המסורתיים?
אחרי 40 שנה סוף-סוף יקום בנק חדש בישראל, שאת כל השירותים בו נוכל לצרוך בלי לצאת מהבית. האם יש כאן בשורה אמיתית, או שמנהלי הבנקים המסורתיים יכולים להמשיך לישון בשקט?
להלן תמלול הסרטון:
האם פתיחת הבנק הדיגיטלי הראשון היא בשורה אמיתית עבורנו?
שלום לאה, לדעתנו, בהחלט כן. אחרי עשרות שנים בהן לא אושר הדבר, ההחלטה של המפקחת על הבנקים לאשר הקמה של בנק נוסף היא דבר מבורך. הקמת הבנק הנוסף צפויה להגדיל את התחרות ולקרב עוד יותר את המערכת הבנקאית לעידן הדיגיטלי, בו לא צריך לצאת מהבית בכדי לקבל שירותים פיננסים. הבנק החדש יוקם על ידי שני יזמים מצליחים: מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט, ואמנון שעשוע, ממייסדי מובילאיי. עובדה זו מרמזת על כך שהבנק החדש יכול להביא מהפכה לא רק בצד המוצרים, אלא גם בחדשנות ובחוויית הלקוח, ואלו חדשות טובות עבורנו, הלקוחות.
סיוון, האם הבנק החדש מהווה איום מהותי על הבנקים המסורתיים?
הגדלת התחרות עשויה להכביד במידה מסוימת על הבנקים הקיימים, אולם להערכתנו לא יתרחש כאן זעזוע כפי שקרה בתחום הסלולר. כבר היום, הבנקים המסורתיים נמצאים עמוק בתוך תהליך התייעלות והתאמת הפעילות להתנהגות הדיגיטלית של הלקוחות במאה ה-21. הם סוגרים סניפים, מעבירים פעילויות לאון-ליין ומפחיתים עמלות. לכן, על פניו לבנק החדש לא יהיה יתרון משמעותי באספקט הזה. הרגולציה על הבנקים גם הרבה יותר הדוקה מכל תחום אחר, והיא לא תאפשר מלחמת מחירים העלולה לסכן את היציבות של בנק כלשהו. הבנק החדש גם יפעל ללא סניפים, מה שאומר שחתך האוכלוסייה המבוגר יותר, שעדיין נעזר בשירות אנושי, לא יעבור אליו, ומדובר בלא מעט כסף.
כלומר, אתם ממשיכים להמליץ על מניות הבנקים כהשקעה אטרקטיבית לשנים הקרובות?
באופן עקרוני - כניסה של שחקן חדש תמיד מביאה איתה אי וודאות מסוימת. עם זאת, כאמור, צריך לזכור שהבנקים הקיימים כבר התחילו בתהליך להפוך עצמם לדיגיטליים. מאחר והבנק החדש צפוי להתחיל לפעול רק בעוד כשנה וחצי, לבנקים הקיימים יש מספיק זמן כדי להמשיך להתכונן לכך. מעבר לכך, יכול להיות כי הדבר אפילו יזרז את תהליך הדיגיטציה שלהם, ובכך יקטין בצורה דרמטית את היתרונות של הבנק החדש. במילים אחרות, אנחנו לא צופים בהקמת הבנק החדש סיכון ממשי לבנקים המסורתיים, אולי אפילו הזדמנות בשבילם להאיץ את ההתייעלות ולשפר את הרווחיות. לצד זאת נציין, כי גם מבחינה תמחורית, מניות הבנקים לא יקרות באופן יחסי, כך שלדעתנו הן ממשיכות להיות אטרקטיביות להשקעה.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 04/11/2019 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.