להלן תמלול הסרטון:
מדינות ה-G7 – ארה"ב, קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, איטליה ובריטניה - אישרו יחד הסכם היסטורי שנוגע למיסוי חברות ותאגידים בינלאומיים. מה צפוי להשתנות?
שלום זוהר, קודם כל, חשוב לציין שההסכם כולל שני סעיפים עיקריים. הנקודה הראשונה מתייחסת להטלה של מס חברות מינימלי וגלובלי בגובה של 15%, שישפיע בעיקר על חברות ענק גלובליות שעד כה הצליחו לנצל מקלטי מס ולשלם מיסים בהיקפים נמוכים מאוד. המשמעות של מס גלובלי בגובה 15% היא שאם למשל המטה הראשי של החברה פועל במדינה בה המס נמוך יותר, החברה תידרש לשלם את ההפרש בין שיעור המס בינה ובין מדינת האם עד לגובה שנקבע בהסכם. הטריגר למהלך של מיסוי גלובלי, שנוצר בהובלת ממשל ביידן ושרת האוצר שלו, ג'נט ילן, הוא העובדה שישנן מדינות שמציעות לתאגידים בינלאומיים לפתוח בשטחן סניפים וליהנות ממיסוי אטרקטיבי. בפועל, יוצא שדווקא תאגידים גדולים ועתירי ממון מצליחים ליצור מקלטי מס ולשלם בפועל שיעורים נמוכים מאוד ביחס לרווחיותם האדירה. ביידן מבקש שאותן חברות ישלמו יותר מיסים, גם אם מחוץ לארה"ב.
תומר, ציינת קודם שיש שני סעיפים מרכזיים להסכם ההיסטורי, מה כולל הסעיף השני?
חוץ מהעלאת המס הגלובלי לגובה של 15%, ישנו סעיף נוסף שאולי נחשב אפילו למהפכני עוד יותר, שאומר שחברות ותאגידים גלובליים יידרשו בתשלום מס בכל מדינה שבה צריכת המוצרים שלהן מתבצעת בפועל. במקרה כזה, מדינות יהיו רשאיות לגבות מס בגובה 20% על רווחיות הגבוהה מ-10% באותה מדינה. חשוב לציין שהסעיף הזה מתייחס אך ורק לתאגידים גדולים, רווחיים ובינלאומיים.
ולסיום, איך ישפיע השינוי בתשלומי המס של החברות על שוק ההון?
קודם כל, חשוב לזכור שזהו תהליך ארוך ומסובך שכולל הרבה מאוד בירוקרטיה וחתימות. כדי שהתכנית תצא לפועל, היא צריכה להיות מאושרת גם בקרב פורום רחב יותר, ה-G20, שעוסק בשיתופי פעולה הנוגעים למערכת הפיננסית הבינלאומית. לכן, סביר להניח שייקח עוד חודשים ארוכים עד לאישור, אם בכלל. בשלב הזה, עוד מוקדם לומר מה יהיו ההשלכות שלו. מהסיבה הזו, ככל הנראה, שוק ההון עדיין לא מתמחר את המהלך ולא ראינו שינוי במחירי המניות של חברות הנוגעות לו באופן ישיר. הנטייה הטבעית של שוק ההון היא לא לתמחר עד שלא רואים את השינוי במספרים בפועל, מה גם שיש עדיין עננה סביב האישור העקרוני של המהלך ומועד כניסתו לפועל. לכן, בנקודה הנוכחית, עובדתית אפשר לראות ששוק הון לא נותן לכך משקל גבוה בתמחור המניות.
אולי יעניין אותך
-
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים
-
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית? -
עולים להגנה: האם ההאטה בהייטק מחלחלת אל חברות הסייבר?
למרות שהאיומים על ארגונים ומדינות רק הופכים למתוחכמים יותר, איבדו חברות סייבר עשרות אחוזים משוויין מתחילת השנה. איך זה קורה, וכיצד יתמודדו חברות בתחום?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה צולמה בתאריך 30/06/2021 הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.