במאי 2015 הגיעה מנית אפל לשיא של 132 דולרים למניה ושווי שוק אדיר של מעל 700 מיליארד דולר. בשנה שלאחר מכן היא איבדה כמעט שליש מערכה וירדה לשפל של 90 דולרים. בשבועות האחרונים התחלנו לשמוע על יותר ויותר משקיעים גדולים וקרנות גידור שהחלו לבנות פוזיציות במניה. אחד הבולטים להוסיף את המניה לתיק שלו הוא כמובן משקיע הערך המפורסם וורן באפט.
באפט ידוע כמשקיע שסולד ממניות של חברות טכנולוגיות. הוא תמיד טען שהוא אוהב מאוד את ההתקדמות הטכנולוגית, אבל יחד עם זאת הוא מכיר בעובדה שהתחום רווי בתהפוכות וטלטלות, כך שלא ניתן לחזות היכן תהיה חברה ספציפית בעתיד הרחוק יותר. אם קשה להעריך מה יהיו ההכנסות או הרווחים של חברה לאורך זמן, קשה להעריך בצורה מהימנה כמה היא שווה, כלומר אם המניה שלה אטרקטיבית להשקעה או לא.
ב-2011 הוא חרג ממנהגו והתחיל לרכוש מניות של ענקית המחשבים IBM. היום, IBM היא המניה הרביעית בגדולה בתיק המניות של חברת ההשקעות שלו, והיא מהווה כמעט 10% מהתיק. מה גרם לבאפט להשקיע בה? לדבריו, הוא ראה חברה איכותית, המחלקת דיבידנדים, מבצעת רכישות עצמיות של מניותיה, ולא פחות חשוב- נסחרה במכפילים נמוכים – שילוב של אלמנטים חיוביים שכל משקיע אוהב.
גם במקרה של אפל מתקיימים האלמנטים האלו – לא רק שהיא אחת החברות הגדולות, היא גם חברה איכותית, מניותיה נסחרות במכפיל רווח נמוך של 11.2, תשואת הדיבידנד שלה היא כ- 2.5% בשנה, ובנוסף היא הכריזה על תוכנית רכישה עצמית בהיקף של יותר מ-175 מיליארד דולר לשנים הקרובות. בשנים האחרונות אפל רכשה בחזרה סביב 5% ממניותיה מידי שנה, כך שיש סיכוי טוב שתוכנית הרכישה העצמית העתידית תצא גם היא לפועל. אז האם כדאי ללכת בעקבות באפט ולהשקיע במניה?
בניגוד לאפל, חברות אחרות בתיק של באפט הן חברות שהיו קיימות לפני 100 שנים ואפשר לנחש שימשיכו להיות ענקיות גלובאליות גם בעוד 100 שנים בעתיד. האם גם לגבי אפל אתם יכולים להגיד ברמת סבירות גבוהה שהיא תהיה אחת ממובילות השוק העולמית בתחומה אפילו בעוד 10 שנים? שאלה טובה. מצד אחד, 15 שנים אחרי המצאת טכנולוגיית מסך המגע, הטכנולוגיה הזו כבר הפכה לקומודיטי שכל אחד יכול לייצר. כתוצאה מכך, המתחרות של אפל מצליחות לנשוף בעורפה בעוצמה גדולה. לא מדובר רק על סאמסונג, מובילת השוק בכל מה שקשור לסמארטפונים, אלא גם ליצרניות האסייתיות הקטנות האחרות, שמביאות לשוק מכשירים איכותיים במחירים ללא תחרות. התרחבות הסחר העולמי והרכישות המקוונות באמצעות הרשת מקלות אף יותר על הצרכנים לרכוש את הטלפונים של המתחרות מעבר לים, תוך נגיסה בנתח השוק של אפל. זה קורה גם בגזרת האייפד.
מצד שני, חברה שמייצרת רווחים של 50 מיליארד דולר לא נעלמת בן רגע. אפל הצליחה לייצר קהל לקוחות שבוי למוצרי הדגל שלה - האייפון והאייפד, ומצליחה לשכנע אותם לשדרג את המכשירים שלהם לעיתים תכופות כאשר יוצא לשוק דגם חדש. לאחרונה, היא עשתה את זה שוב עם האפל-ווטש ועם שירות התשלומים המקוון אפל-פיי, המאפשר ללקוחותיה לשלם ישירות מהאייפון על המוצרים והשירותים שהם קונים. מדובר בכניסה לתחום שמגלגל טריליוני דולרים בשנה, מנוע צמיחה משמעותי עבור החברה. קצרה היריעה מלהמשיך לתאר את שלל הפעילויות הפוטנציאליות העתידיות אפל, אבל השורה התחתונה היא שלמרות אי הוודאות באשר להמשך ההגמוניה של החברה בתחום בטווח המאוד ארוך, לדעתנו מנית אפל נראית מעניינת להשקעה לטווח הבינוני בתמחור הנוכחי.
אולי יעניין אותך
-
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים
-
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית? -
עולים להגנה: האם ההאטה בהייטק מחלחלת אל חברות הסייבר?
למרות שהאיומים על ארגונים ומדינות רק הופכים למתוחכמים יותר, איבדו חברות סייבר עשרות אחוזים משוויין מתחילת השנה. איך זה קורה, וכיצד יתמודדו חברות בתחום?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: *אין בתשואות ובדירוגי העבר בכדי להבטיח תשואה או דירוג דומים בעתיד ** הסקירות המוצגות באתר זה הוכנו על ידי מחלקת המחקר של בית ההשקעות אלטשולר שחם ו/או מי מטעמה, והן בוצעו בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. ***המידע מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. **** המידע המוצג במסגרת הסקירות, הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני"ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לראות במידע האמור, כהמלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבל הצעות או ייעוץ- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. *****החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים במידע באתר ולהיות בעלי עניין אישי בנושא, וזאת חרף האמור בתוכן המידע המוצג. ****** אין באמור במסגרת המידע באתר כדי להוות התחייבות להשאת תשואה.