זיכרון צילומי - חברות שבבי הזיכרון חוזרות לקדמת הבמה?

אלטשולר שחם
|
11 אפריל, 2019
גילוי נאות

התלות ההולכת וגדלה שלנו במחשבים וטלפונים ניידים מציבה אתגרים גדולים בפני היצרניות, שנדרשות לפתח שבבים חזקים שיענו על דרישות הזיכרון והאחסון הגבוהות. מי החברות המובילות בתחום והאם מניותיהן אטרקטיביות היום להשקעה?

המבוגרים מביננו עוד זוכרים את הימים בהם היינו צריכים להפעיל את המוח כדי לבצע חישובים או לפתוח ספר מפות כדי להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. היום, אנחנו עושים כמעט הכול באמצעות המחשב או הטלפון הנייד, והתלות שלנו במכשירים האלו מייצרת כמויות אדירות של מידע שאת חלקם צריך לזכור בטלפון ואת חלקם לאחסן בחוות שרתים בענן. ככל הנראה בעתיד, מרבית המכשירים השונים שיש לנו בבית יחוברו גם הם לרשת במסגרת ה"אינטרנט של הדברים" (IOT) וגם המכוניות שלנו יהפכו לאוטונומיות ויצטרכו לאחסן כמויות אדירות של מידע. זה אחת הסיבות לצמיחה החזקה שאנו רואים בשנים האחרונות בתחום שבבי הזיכרון.

באופן כללי, קיימים שני סוגים של שבבי זיכרון מרכזיים: NAND לאחסון המידע ו-DRAM לזיכרון פנימי של המכשיר. השבבים האלו נמצאים בסמארטפון, מחשב, טאבלט וכל מכשיר נוסף שלכם שצריך לזכור מידע. הדרישות הגבוהות משבבי הזיכרון הובילו לכך שיש מעט מאוד שחקניות שיכולות לעמוד באתגרים הטכנולוגיים ועלויות הפיתוח הגבוהות. שלוש החברות השולטות כיום על תחום פיתוח וייצור זיכרונות ה-DRAM הן סמסונג, SK Hynix ומיקרון, ופרט אליהן יש עוד שחקנית קטנה יותר, חברת Nanya Technology.

מבין השלוש, סמסונג היא המובילה העולמית בשני תחומי הזיכרונות. לאחרונה, היא הודיעה על תחילת ייצור המוני של שבב זיכרון בנפח 12 ג'יגה-בייט. לראשונה בתעשייה, זהו שבב שיוכל לשרת מכשירים חכמים של הדור הבא המשתמשים בריבוי מצלמות, בינה מלאכותית ורשתות הדור החמישי. השבב הזה כבר מותקן במכשיר הגלקסי S10 פלוס, שהושק לאחרונה, עם נפח אחסון מובנה של 1 טרה בייט, שגם זה חידוש שיש רק לסמסונג. האתגרים בתחום שבבי הזיכרון  צפויים להמשיך להיות גדולים בעתיד הקרוב לאור התפתחות הטכנולוגיות המהירה והדרישה למזער את הממדים שלהם, כך שהיתרון הטכנולוגי של סמסונג ככל הנראה ימשיך לשמור על המובילות שלה מול המתחרות.

לאחרונה, עדכנה סמסונג את המשקיעים כי תוצאות הרבעון הקרוב צפויות להיות נמוכות מתחזיות האנליסטים בשל ירידה במחירי השבבים והמסכים. ייתכן שזאת תוצאה של חולשה בביקושים למוצרים הטכנולוגיים ובעקבותיה ירידה גם במכירות השבבים. אחת הסיבות לכך היא שאנשים פשוט מחזיקים את הטלפונים הניידים שלהם לתקופה ממושכת יותר ולא משדגים אותם, וראינו את החולשה הזו גם בדוחות האחרונים של חברת אפל. בהסתכלות היסטורית נראה כי שוק השבבים נמצא כרגע בשיא הסייקל השלילי שלו. עם זאת, התחזיות מדברות על חזרה למגמה חיובית בתחום שבבי ה-DRAM לקראת סוף 2019 ובתחום ה-NAND במהלך 2020. בנוסף, סמסונג פועלת כדי לצמצם את ההוצאות ולשפר את הרווחיות של פעילות השבבים שלה, כך שהיא צפוייה להמשיך להרוויח גם בתקופת השפל הנוכחית. 

עסקי השבבים הם מקור הרווח המרכזי של סמסונג, אבל החברה היא כידוע גם מובילה עולמית במכירת טלפונים ניידים, מסכים לסמארטפונים, מכשירי חשמל ועוד. להערכתנו, ההאטה הזמנית שנראית בתחומי הפעילות של החברה מגולמים כבר במחיר המניה, ולכן אנחנו סבורים שהיא מהווה הזדמנות השקעה טובה לשנים הקרובות.

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: *אין בתשואות ובדירוגי העבר בכדי להבטיח תשואה או דירוג דומים בעתיד ** הסקירות המוצגות באתר זה הוכנו על ידי מחלקת המחקר של בית ההשקעות אלטשולר שחם ו/או מי מטעמה, והן בוצעו בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. *** המידע מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. **** המידע המוצג במסגרת הסקירות, הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני"ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לראות במידע האמור, כהמלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבל הצעות או ייעוץ- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. *****החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים במידע באתר ולהיות בעלי עניין אישי בנושא, וזאת חרף האמור בתוכן המידע המוצג. ****** אין באמור במסגרת המידע באתר כדי להוות התחייבות להשאת תשואה. ******* האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.