הבנקים פרסמו דוחות כספיים פושרים לרבעון הראשון של 2016 והמגמה השלילית במניותיהן נמשכת. האם רמות המחיר הנוכחיות בהן נסחרות מניות הבנקים מהוות הזדמנות קניה?
איך נראו הדוחות הכספיים של הבנקים לרבעון הראשון?
הבנקים פרסמו תוצאות פושרות לרבעון הראשון של השנה. רובם דיווחו על עלייה בהכנסות אולם במקביל, גם על ירידה חדה בשורה התחתונה של הרווח הנקי כמו גם בתשואה על ההון. לבנקים הלוואות רבות צמודות מדד, ולכן אינפלציה שלילית כמו שראינו בשנה האחרונה פוגעת בהכנסות המימון שלהם. החולשה בשוק ההון - הן באפיק המנייתי והן באפיק האג"חי, הקטינה גם היא את הרווחים השוטפים של הבנקים מעמלות משוק ההון. בצד החיובי, הבנקים המשיכו להגדיל את תיקי האשראי ורשמו הפרשות נמוכות להפסדי אשראי על רקע היציבות במשק.
מדוע המשקיעים חוששים לקנות את מניות הבנקים?
מדד ת"א 25 נפל בכ- שמונה עשר אחוזים ב-שנים עשר החודשים האחרונים בעוד מדד הבנקים ירד "רק" ב-שמונה נקודה שישה אחוזים, כלומר המשקיעים לא חוששים ממניות הבנקים יותר ממניות אחרות במדד. בכל זאת, אין ספק שהתהדקות הרגולציה, הסיכון לפגיעה ברווחים בעקבות הפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים והתגברות התחרות, עושים את שלהם. גם ההערכות כי הריבית והאינפלציה יישארו נמוכות עוד תקופה ארוכה עשויה להכביד על הכנסות המימון של הבנקים. כל הדברים האלו גורמים לכך שמניות הבנקים נסחרות במכפילי הון נמוכים מהערך ההיסטורי הממוצע שלהן.
האם הסיכוי להרוויח מהמניות גדול מהסיכון?
הצפי להמשך אינפלציה וריבית נמוכות עשוי כאמור להעיב על התוצאות ברבעונים הקרובים, אבל מנגד, אנחנו מעריכים כי הבנקים ימשיכו לצמוח וליישם בהצלחה את תהליכי ההתייעלות שהחלו בשנים האחרונות. מבחינה פיננסית הבנקים נראים טוב. רובם כבר קרובים מאוד ליחס הלימות ההון המחמיר אליו הם אמורים להגיע עד סוף השנה, מה שיאפשר להם להגדיל עוד את תיק האשראי ולחזור ולחלק דיבידנדים בשנים הקרובות. על סמך העבר, מי שקנה מניות בנקים במכפילי הון דומים לאלו שבהם נסחרות המניות כיום לא הפסיד כסף, ואנחנו מעריכים שכך יהיה גם הפעם. להערכתנו מניות הבנקים בהחלט אטרקטיביות לקניה.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.