האם החששות מרפורמה במגזר הבנקאות בעקבות מינויו של כחלון לשר האוצר היו מוגזמות?
מדוע מניות הבנקים המקומיים עלו השנה יותר מיתר המדדים השנה?
כידוע, בנקים רגישים יותר לתנודות כלכליות במשק, ולכן בעת משבר, מניות מתחום הפיננסים חוות ירידות חדות יותר בהשוואה לממוצע בשוק. בארץ, פרט למשבר הפיננסי של 2008, צצו גם חששות מהתגברות הרגולציה על המערכת הבנקאית, הגבלת גובה העמלות והפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים. כל אלו לחצו על מניות הבנקים והן דרכו במקום ואף חוו ירידות ב- 2014, בעוד רוב המניות בשוק דווקא עלו. זה הוביל את מניות הבנקים להיסחר בין 30% ל- 50% מתחת להון העצמי שלהם - תמחור אטרקטיבי מאוד מבחינה היסטורית. נראה כי המשקיעים התחילו להפנים את זה בתחילת השנה, ומאז מניות הבנקים תיקנו בחזרה למעלה והניבו תשואות עודפות על יתר המדדים המקומיים המרכזיים.
האם מניות הבנקים צפויות להמשיך להוביל את השוק?
צריך להבין כי בנקים אינם חברות סלולאר - היציבות שלהם היא בעלת חשיבות מכרעת למשק המקומי ולכן הרגולציה עליהם מוגבלת. גם הגדלת התחרות בענף אינה משימה פשוטה, כך שרפורמה כפי שעשה כחלון בתחום התקשורת רחוקה מהמציאות. לכן, להערכתנו הפגיעה בבנקים לא תהיה חריפה כמו שהעריכו המומחים בעבר. בכל זאת, כחלון חייב לעשות משהו כדי לרצות את הבוחרים שלו, כך שיש סיכוי שהוא אכן יישם את הפרדת חברות האשראי מהבנקים. להערכתנו, כפי שקרה לאחר ועדת בכר, גם הפעם הבנקים דווקא ירוויחו מהעניין לא רע - הם ימכרו את חברות האשראי במחיר מלא וימצאו את הדרך להמשיך "לגזור קופון" מהריביות והעמלות שיגבו החברות בעתיד, כך שהם לא צפויים להיפגע מהעניין בצורה דרמטית. לכן, אנחנו מעריכים שמניות המגזר ימשיכו להיות אטרקטיביות בשנים הקרובות.
אלו מניות בנקים בחו"ל אטרקטיביות להשקעה?
לדעתנו, עד שלא תתבהר אי הוודאות באירופה, יהיה מסוכן מידי להשקיע במניות הבנקים ביבשת. מנגד, הבנקים בארה"ב נראים במצב פיננסי יציב ועדיין נסחרים בתמחור נוח. אם הריבית בארה"ב תישאר ברמה נמוכה עוד תקופה ארוכה, אז תהיה עדיפות לבנקי השקעות, שיוכלו לצמוח בצורה חזקה יותר מפעילויות אחרות מאשר מתן אשראי. עם זאת, תחת ההנחה שהריבית בארה"ב אכן צפויה להתחיל לעלות בעתיד הנראה לעין, גם הבנקים שיש להם פעילות בנקאית בלבד יוכלו להמשיך להגדיל את היקף תיק האשראי שלהם ולשפר את הרווחיות, כך שגם הם מהווים השקעה אטרקטיבית.
אולי יעניין אותך
-
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
-
אלטשולר שחם מגוון את תיק ההשקעות: מאפשר להצטרף להשקעות אלטרנטיביות
השקעות אלטרנטיביות, שהיו פתוחות רק בפני גופים מוסדיים ומשקיעים פרטיים בעלי הון, מאפשרות להשקיע במגוון תחומים שאינם נסחרים בבורסות כמו נדל"ן, וקרנות גידור -
עניין של ביקוש: האם עליית הריבית יכולה להצליח לצנן את מחירי הדיור?
עליית הריבית הרחיקה משוק הנדל"ן משקיעים ורוכשים פוטנציאליים, שנרתעים מהתייקרות החזרי המשכנתא. כיצד יושפע הביקוש בטווח הארוך ואיך הוא משפיע על שוק השכירות? -
האם הצמצומים בהייטק מחלחלים אל ענף הנדל''ן המניב?
בחצי הראשון של השנה ראינו עליות חדות במחירי השכירות למשרדים ובשיעורי התפוסה. אבל בחודשים האחרונים, עם הציפייה להאטה עולמית וצמצומים בחברות הייטק, עולה השאלה - האם אנחנו לקראת שינוי מגמה?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש של אלטשולר שחם.