תחום אבטחת המידע "רותח" בעקבות התרבות מתקפות האקרים על חברות וארגונים בכל רחבי העולם
מידי יום אנחנו שומעים על עוד חברות שהשרתים שלהן הותקפו על ידי האקרים. האם מלחמת הסייבר בעולם עלתה מדרגה והאם יש סיבה לדאגה?
בשנים האחרונות הייתה עלייה דרמטית במספר ניסיונות התקיפה ע"י האקרים. מקרה שבוודאי זכור לכולכם הוא הפריצה הגדולה למאגר הלקוחות של ענקית המסחר האמריקנית טרגט. ההאקרים כיום הרבה יותר מתוחכמים וחלקם מקצוענים, והם פועלים לרוב מטעם מדינות שרוצות לייצר נזק משמעותי לארגונים כמו בנקים, שדות תעופה, בתי חולים ועוד. קחו לדוגמא את צפון קוריאה, שפרצה לשרתים של חברת סוני וניסתה לסחוט אותה בעקבות הקרנת סרט קומדיה בהשראת מנהיג המדינה קים ג'ונג - און. החשש הגדול הוא שרבים מהארגונים לא מוגנים בצורה מספקת מפני תקיפות כאלו, ולראיה אנחנו שומעים בחדשות על גופים שנפגעו מתקיפת סייבר.
מהדברים שלך אפשר להבין שייתכן והרבה חברות וארגונים יצטיידו בשנים הקרובות בהגנות הנדרשות, כלומר חברות אבטחת המידע צפויות להרוויחו מזה כסף, נכון?
אתה צודק. בדיוק כמו שחברות נשק מרוויחות מקונפליקטים ביטחוניים, כך גם חברות אבטחת המידע בדרך כלל נהנות מהגאות בתחום הסייבר, בגלל שמודעות המנהלים הבכירים לאיומי הסייבר גדלה והם לרוב מוכנים להקצות תקציבים גדולים יותר לכך. הכניסה לעידן ה"אינטרנט של הדברים" בו מערכות רבות יהיו מחוברות לרשת, הרחיבה את הצורך באבטחת מידע. כיום אפילו חברות הביטוח זיהו את פוטנציאל ההרס של תקיפת סייבר, ולכן הן משווקות פוליסות ביטוח לחברות תחת התחייבות של הלקוח להגן על עצמו באמצעות מוצרי אבטחה מתקדמים. כל הגורמים האלו הובילו את החברות בתחום לצמיחה שנתית ממוצעת של כ-7% בשנים האחרונות ולהערכתנו מגמה זו תימשך בשנים הקרובות.
בתחום יש לא מעט שחקניות גדולות אבל מי המועדפת עליכם?
קשה לדעת מי החברה שתהיה מספר 1 בעתיד הרחוק, ולכן אנחנו מעדיפים להיחשף לתחום על ידי השקעה במספר חברות מובילות. אם בכל זאת צריך לנקוב בשם אחד, ההעדפה שלנו תהיה צ'ק פוינט הישראלית. מדובר באחת החברות הוותיקות ביותר בפיתוח תוכנות לאבטחת מידע, שבראשית דרכה הביאה לעולם את המונח חומת אש (Firewall) יחד עם מוצרי אבטחה למתקפות מתקדמות. לדעתנו החברה מנוהלת בצורה טובה על ידי גיל שווד ומציגה צמיחה אורגנית עקבית מממוצעת של כ-7% בשנים האחרונות. החברה מייצרת תזרים מזומנים חזק ובקופתה הצטברו כ- 4 מיליארד דולר, מה שמאפשר לה לבצע רכישות עצמיות של מניותיה ובעתיד גם רכישה של מתחרות אם תבחר בכך. לדעתנו, המניה נסחרת בתמחור אטרקטיבי להשקעה בהשוואה למתחרות ואפשר אולי לנצל את ירידת המחיר לאחרונה כדי להשקיע בה לטווח הארוך.
אולי יעניין אותך
-
בין אם תבחרו לנהל את תיק ההשקעות שלכם בעצמכם או באמצעות מנהל תיקים מורשה, חשוב שתכירו את השלבים לפתיחת תיק השקעות ואת הפרמטרים שכדאי לקחת בחשבון
-
מה עושים עם 500 אלף שקלים?
אם צברתם כמה מאות אלפי שקלים ואתם תוהים באיזו דרך יהיה הכי נכון להשקיע אותם, הכתבה הזו היא בשבילכם. ריכזנו עבורכם את אלטרנטיבות ההשקעה המובילות, עם המאפיינים הייחודיים של כל אחת מהן, כדי שתוכלו לבחור במתאימה לכם ביותר -
הרפורמה החדשה שמאפשרת לאפוטרופוסים לנהל כספי חסויים גם באפיקי השקעה שאינם סולידיים
רפורמה חדשה שאושרה לאחרונה יצרה שינוי באופן ניהול ההשקעות של כספי חסויים. מטרת השינוי היא להקל על האפשרות של אפוטרופוסים לנהל כספים בשוק ההון לטווח הארוך ולהרחיב את האפשרויות העומדות בפניהם -
10 המכות של המשקיעים המודרניים
משקיעים מתחילים או מנוסים? זה לא ממש משנה. הנה 10 הטעויות הפופולאריות ביותר של משקיעים בשוק ההון – והדרך לנסות להימנע מהן
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.