צריכת הבשר בעולם הולכת וגדלה בצורה משמעותית ולכן יש צורך גם בתחליפי בשר שאינם מהחי. מיהן היצרניות של תחליפי הבשר שככל הנראה ידעו לספק את החוסר בבשר וצפויות להנות מהפריחה בתחום?
זה נראה שבעולם יש בשר ועוף בשפע, אז מדוע בכלל צריך תחליפי בשר?
בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר אנשים שבוחרים להפחית את צריכת הבשר ולעבור לתזונה צמחונית. זה מגיע בעקבות טרנד הבריאות והשמירה על איכות הסביבה. יש אפילו תנועות כמו "יום שני ללא בשר", שמנסות לעודד צמצום באכילת בשר. מבחינה הומאנית, יש גם היגיון בשאיפה להקטין את הפגיעה במיליוני בעלי חיים כחלק מתעשיית המזון. אבל נראה כי הצורך בתחליפי בשר הוא הרבה יותר עמוק. בשנים האחרונות עוברים עשרות מיליוני אנשים בעולם תהליך עיור מואץ, בעיקר במדינות כמו סין והודו, מה שמגדיל את צריכת הבשר בצורה דרמטית. יכול להיות שבשר מהחי יוכל לספק את הצריכה הזו גם בעתיד, אבל זה יהיה על חשבון פגיעה באיכות הסביבה, ולכן חשוב למצוא דרכים לייצר בשר שאינו מהחי.
מהם תחליפי הבשר שיש להם את הסיכוי הגדול ביותר לכבוש את הצלחת שלנו?
יש מספר חלופות לבשר מהחי. הוותיקים ביותר הם כמובן התחליפים הצמחוניים שכולנו מכירים. מדובר במוצר בריאותי, אולם הטעם וגם הערכים התזונתיים לא יכולים להוות תחליף אמיתי לבשר מהחי. מה שכן עונה על הדרישות האלו, הם תחליפי הבשר המורכבים מחלבונים מן הצומח כגון בוטנים, קטניות או פולי סויה. הרעיון הוא ליצור תחליב נוזלי מהחלבונים האלו ביחד עם חומרים נוספים, ואז לעצב מהם את נתח הבשר המבוקש. ככה מקבלים המבורגר שנראה בדיוק כמו המבורגר ויש לו טעם כמעט זהה, אבל לא היה צריך לגדל פרה בשביל לייצר אותו. חלופה נוספת היא תחליפי הבשר הסינטטיים, שמיוצרים במעבדה באמצעות תרביות תאים, אולם מדובר במוצר הנמצא בשלבי פיתוח כך שאנו לא צפויים לראות אותו בצלחת שלנו בשנים הקרובות.
אילו חברות ציבוריות מובילות את התחום?
החלוצה בתחום תחליפי הבשר היא חברת Beyond Meat, שלאחרונה הנפיקה את מניותיה בארה"ב. לפי הזינוק החד במניה אפשר להבין שהמשקיעים מאמינים בפוטנציאל האדיר של התחום. זה לא מפתיע לאור העובדה שהחברה יודעת לייצר תחליפי בשר דומים מאוד ל"דבר האמיתי", והם כבר נמכרים במסעדות ומרכולים רבים ברחבי העולם. המתחרה הגדולה של ביונד מיט - Impossible Foods, משווקת גם היא המבורגר מתחליף בשר דרך רשת ברגר קינג. החברה עדיין פרטית אבל אפשר להעריך שגם היא תגיע לבורסה במוקדם או במאוחר. פרט אליהן, גם מקדולנד'ס למשל התחילה למכור המבורגר צמחוני, וגם ענקית הבשר טייסון פודס הצהירה שבקרוב תשיק תחליפי בשר משלה. הממדים העצומים של שוק הבשר יחד עם טרנד הבריאות צפויים להביא לפריחה של המוצרים האלו, כך ששווה לעקוב מקרוב אחר החברות העוסקות בתחום.
אולי יעניין אותך
-
עד לפני שנים ספורות תחום הבינה המלאכותית היה רק פנטזיה מדעית. והיום? המהפכה, כך נדמה, רק התחילה - והיא הולכת לשנות את החיים של כולנו
-
הבוט שיודע הכל: איפה צ'אט GPT פוגש את שוק ההון?
צ'אט GPT, הצ'אט-בוט שכבש את העולם עם מאות יישומים מורכבים ומסקרנים, מחמם את התחרות בין מיקרוסופט וגוגל ומלהיב את השווקים. בואו נשמע למה -
סיכום 2022: מה קרה בכלכלה העולמית ואיך עשויה להיראות שנת 2023?
שנת 2022 הייתה לא קלה למשקיעים ולציבור בכללותו, שהרגיש בכיס את עליית יוקר המחיה ואת ניצניה של האטה עולמית. סיכום שנה ותחזית זהירה לשנת 2023 – כבר מתחילים -
נעים לירוק: מי ירוויח ממשבר האנרגיה העולמי?
חברות האנרגיה המתחדשת חוות ביקושים ערים על רקע משבר האנרגיה באירופה, שמתגבר על רקע המלחמה באוקראינה והחורף שכבר נמצא בעיצומו. בינתיים, הממשלות מטילות מגבלות על מחירי החשמל הירוק - מחשש שיתגלגלו אל הצרכנים. כיצד כל זה ישפיע על החברות בתחום, ובפרט על הישראליות?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.