מה הביא לעלייה של מאות אחוזים במניית טסלה בחודשים האחרונים?
יצרנית המכוניות החשמליות, טסלה, עשתה היסטוריה והפכה לאחרונה ליצרנית הרכב הגדולה בעולם במונחי שווי שוק.



תפריט משנה
להלן תמלול הסרטון:
1. מניית טסלה נסחרת סביב שיא כל הזמנים, כאשר מאז אמצע מרץ היא זינקה בכ-450%. מה הביא לזינוק החד במניה בחודשים האחרונים?
יצרנית הרכבים החשמליים שואפת מאז הקמתה לשנות את עולם הרכב כפי שאנחנו מכירים אותו היום, ולייצר רכבים חשמליים ורכבים אוטונומיים במחיר נגיש. העלייה החדה במניית טסלה מיוחסת בעיקר לשיפור המשמעותי בכושר הייצור של החברה, מה שנחשב במשך שנים לעקב אכילס שלה והפך ליתרון הטכנולוגי שהיא מביאה. עד לפני זמן קצר, החברה הייתה מסוגלת לייצר כמות מצומצמת יחסית של רכבים חשמליים. ברבעון הראשון של השנה, למשל, כמות הרכבים שייצרה טסלה עמדה על 4% בלבד מהכמות שייצרה טויוטה באותו רבעון. נקודת המפנה חלה בחודשים האחרונים: טסלה השלימה את הקמת המפעל שלה בשנחאי בינואר 2020. המפעל, אשר הוקם בעלות מוערכת של כמיליארד דולר עשוי לעזור לה להגביר את כושר הייצור שלה ולפתוח אותה בפני השוק הסיני. בינתיים, החברה כבר החלה למסור ללקוחות מכוניות חשמליות שיוצרו במפעל החדש והדוחות הכספיים לרבעון השני שפרסמה לאחרונה, הציגו תוצאות שעקפו את תחזיות האנליסטים.
2. שווי השוק של טסלה גבוה משמעותית בהשוואה ליצרניות הרכב המסורתיות, ולאחרונה עשתה החברה היסטוריה כשעקפה את טויוטה והפכה ליצרנית הרכב עם שווי השוק הגבוה בעולם. בפועל, היקפי הייצור שלה נמוכים ביחס לשאר היצרניות. איך אפשר להסביר את זה?
אחד הפרמטרים שבהם טסלה בולטת הרבה מעל המתחרות הוא עניין הפרפורמנס, כלומר מהירות הנסיעה או כוח הסוס. טסלה מאפשרת האצה של 0 ל-100 ב-2.3 שניות, מהיר בהרבה לעומת רכבים מקבילים אחרים שלהם לוקח 4 או 5 שניות. גם מבחינת בטיחות, טסלה היא מובילת השוק והציגה תוצאות גבוהות במבחני הריסוק, עוד בדגם הראשון שהוציאה ב-2012. הדגמים החשמליים של המתחרות אאודי, פורש ו-BMW שווי ערך מבחינת הביצועים לטסלה מודל S 2012, המשמעות היא שטסלה מחזיקה פער טכנולוגי של 8 שנים ביחס למתחרות כשמדובר בבטיחות, מהירות נסיעה וכמובן טווח נסיעה. גם העלויות הנלוות נמוכות יותר כשמדובר ברכב חשמלי: התחזוקה השוטפת שלו זולה משמעותית, ושחיקת המערכות נמוכה יותר לאור העובדה שברכב חשמלי יש הרבה פחות חלקים נעים בהשוואה לרכב בנזין. גם עלויות הביטוח לרכב חשמלי נמוכות ביחס לרכבים רגילים, בגלל עניין הבטיחות והשכיחות הנמוכה של התקלות.
3. ולסיום, במבט קדימה, מהם מנועי הצמיחה המרכזיים של טסלה בשנים הבאות?
קודם כל, כשמסתכלים על שווי השוק הנוכחי של טסלה, כ-450 מיליארד דולר, המשמעות היא שהמשקיעים מעריכים שהיא תמכור בעתיד הרבה יותר רכבים מאשר היום. בנוסף, שיעור הרווח הגולמי של טסלה, עומד על כ-25%, לעומת כ-15% וכ-16% של BMW ושל פולקסווגן. המשמעות היא שטסלה מציגה רווחיות גבוהה יותר בעבור כל רכב שהיא מוכרת. אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של טסלה הוא הרכב האוטונומי, כאשר על פי הערכות ייתכן שיהיה לה רכב כזה עוד השנה. מדובר בתחום שאליו שואפות להיכנס גם החברות הגדולות והרווחיות ביותר בעולם כמו גוגל ואפל. אם טסלה אכן תהיה הראשונה למכור רכב אוטונומי הדבר עשוי לסייע לה לבסס את מעמדה בשוק הרכב בעולם.
אולי יעניין אותך
-
חברות ההייטק הסיניות חוות כעת לחץ משני כיוונים שונים: מצד אחד הידוק הרגולציה בסין, ומן הצד השני קשיים מצד הממשל בארה"ב בעקבות מלחמת הסחר בין שתי המעצמות. האם השנה הקרובה תהיה שנת מפנה לחברות בענף?
-
צ'ק פתוח: מה עומד מאחורי הנפקות הספאק הרבות בארה''ב?
כ-83 מיליארד דולר גויסו השנה באמצעות הנפקות ספאק בארה"ב, ונראה שמדובר בתחום אשר הולך וצובר פופולאריות בקצב מהיר עם יזמים מובילים כמו ביל אקמן. מהם היתרונות המרכזיים של הנפקות ספאק ומדוע הן תופסות תאוצה כעת? -
סוגרים שנה: האירועים הכלכליים המרכזיים ב-2020, והתובנות המרכזיות ל-2021
שנת 2020 ללא ספק תיכנס לספרי ההיסטוריה, ונדמה שבשנים הקרובות האנושות כולה תמשיך להתמודד עם ההשלכות הבריאותיות והכלכליות הרחבות שמגפת הקורונה הביאה עמה. מה היו האירועים המשמעותיים בשנת 2020, ומהן התובנות המרכזיות קדימה, לשנת 2021 (ובכלל)? -
ההנפקה ההיסטורית שנדחתה ברגע האחרון
ענקית הפינטק הסינית, אנט, הייתה אמורה להנפיק את מניותיה בבורסות בשנחאי ובהונג קונג בתחילת נובמבר. ההנפקה ההיסטורית אשר קיבלה ביקושי עתק של כ-3 טריליון דולר, נדחתה ברגע האחרון בשל עניינים רגולטורים. כעת מתבקשת החברה לבצע שינוי במודל העסקי שלה

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.