כל מה שרציתם לדעת על קרן השתלמות
קרן השתלמות היא הטבה משמעותית שנוכל לקבל מהמעסיק שלנו, אבל מה שמייחד אותה והופך אותה להטבה כל כך משמעותית, קצת פחות ידוע. מהן היתרונות של קרן ההשתלמות ומי יכול לחסוך בה?
מה הדבר שהכי חשוב שנדע על קרן ההשתלמות?
נכון להיום, קרן השתלמות היא אחד מאפיקי החיסכון האטרקטיביים ביותר שיש. קרן ההשתלמות מיועדת לחיסכון לטווח בינוני הופכת להיות נזילה וללא חבות במס כבר לאחר 6 שנים, או לאחר 3 שנים בתנאים מסוימים. ההפקדות לקרן השתלמות מחולקות להפקדה על חשבון המעסיק בשיעור של עד 7.5% מהשכר ולהפקדה על חשבון העובד, בגובה שליש לפחות מהפקדת המעסיק. כך למשל אם המעסיק יפקיד 7.5%, חלק העובד יעמוד על לפחות 2.5% מהשכר. חלק מההפקדה של המעסיק עד התקרה הקבועה בחוק, לא נחשב לעובד כהכנסה ולכן פטור מתשלום מס. בנוסף, כל הרווחים שתצברו לאורך השנים בקרן ההשתלמות שלכם כתוצאה מהפקדות שנעשו עד התקרה הקבועה בחוק, יהיו פטורים מתשלום מס רווחי הון לאחר 6 שנים. כל ההטבות הללו הופכות את קרן ההשתלמות לחיסכון משתלם במיוחד, גם אם היום הוא מפחית מעט את השכר נטו שנכנס לחשבון הבנק. כדי למקסם את יתרונות קרן ההשתלמות, כדאי לעקוב אחר התשואות שמשיגה הקרן ולוודא שמסלול ההשקעות תואם את רמת הסיכון שלכם.
לילך, האם גם עצמאים יכולים לחסוך בקרן ההשתלמות?
כיום גם עצמאים וגם שכירים יכולים לחסוך בקרן השתלמות. לעצמאים אמנם אין מעסיק שמממן עבורם את ההפקדות לקרן, אך בניגוד לשכירים הם יכולים להחליט בעצמם לפתוח קרן השתלמות. גם עצמאים נהנים מהטבות מס משמעותיות על החיסכון בקרן השתלמות. ההפקדה לקרן השתלמות, בשיעור של עד 4.5% מההכנסה השנתית של עצמאים, עד התקרה הקבועה בחוק, נחשבת כהוצאה מוכרת למס. בנוסף, גם עצמאים החוסכים בקרן השתלמות, נהנים מפטור מתשלום מס רווחי הון על הרווחים שהתקבלו מהפקדות שנעשו עד התקרה הקבועה בחוק. בחלוף 6 שנים, עצמאיים נהנים מפטור כפול גם בעת ההפקדה וגם בעת המשיכה.
לסיום, האם חייבים למשוך את הקרן אחרי 6 שנים?
לאחר 6 שנים כאשר הכספים בקרן הופכים לנזילים, אין חובה למשוך אותם. חוסכים רבים בוחרים להשאיר את החיסכון שלהם בקרן ההשתלמות גם לזמן ארוך יותר, להמשיך לצבור תשואה אפילו עד הפרישה לפנסיה, כדי ליהנות מהטבות המס המקסימליות. קרנות ההשתלמות מציעות גם הלוואות בתנאים משתלמים במיוחד כנגד החיסכון שלכם בקרן. בצורה כזו קרן ההשתלמות מאפשרת לחוסכים אלטרנטיבה למשיכה, ואפשרות להגשים כמעט כל מטרה, היום או בעוד שנים רבות.
אולי יעניין אותך
-
שנת הלימודים נפתחה וההתרגשות בשיאה. זו גם הזדמנות לנסות ולשפר את נקודת הפתיחה של הילדים או הנכדים שלכם בעתיד, באמצעות חיסכון שיצבור ריבית בשוק ההון לאורך שנים, אשר עשוי לספק להם סכום נכבד להתחלת חייהם הבוגרים. אז איך מתחילים ומה חשוב לדעת?
-
משיכת קרן ההשתלמות במס מופחת? לא בטוח שזה משתלם
בתחילת החודש הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק, על פיה תתאפשר עד סוף שנת 2024 משיכת כספים לא נזילים בקרן ההשתלמות, תמורת תשלום מס מופחת כדי לסייע למי שנקלעו לקושי תזרימי בעקבות המלחמה. כזכור, בזמן משבר הקורונה אפשרה המדינה למשוך כספים לא נזילים, אך הגבילה את סכום המשיכה. מדוע ייתכן וכדאי להימנע ממשיכת קרן השתלמות, ומה עושים אם בכל זאת יש צורך ממשי בכסף? -
בעלי שכר גבוה: מה כדאי לכם לשאול את הסוכן.ת או היועץ.ת הפנסיוני שלכם?
בכל חודש ניתן להפקיד עד 5,139 ₪ לקרן הפנסיה המקיפה (נכון לשנת 2024). אצל בעלי שכר גבוה, כשההפקדות חורגות מהתקרה שנקבעה, יתר ההפקדות עוברות אוטומטית לקרן פנסיה כללית. מה המשמעות של הפקדה בקרן הכללית? מה חשוב לדעת ומה כדאי לשאול את בעל.ת הרישיון הפנסיוני שלכם? מדריך -
חיסכון שיכול לעשות את ההבדל: אפשרויות שיכולות לסייע לעתיד ילדיכם
הפקדה משלימה בידי ההורים ובחירת מסלול השקעה בתכנית "חיסכון לכל ילד" יכולים להכפיל ואף לשלש את סכום החיסכון, אך בימים אלה פורסם שכ- 43% מההורים לא הכפילו את סכום ההפקדה, וכ-41% מהם לא בחרו מסלול השקעה. מה חשוב לדעת על חיסכון לטווח ארוך, ואילו אפשרויות חיסכון יכולות להתאים לילדים שלנו?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.