תפריט משנה
חבילת סלולר הכל כלול חודשית, שגם עשירה בהרבה ג'יגה - בייטים של גלישה, עולה היום כמעט כמו מנה פלאפל בפיתה. זול מידי? או שסביבת מחירים כזו עלולה להוביל לקריסת חברות בענף?
האם התחרות בתחום התקשורת הסלולארית הפכה לכדור שלג שרק מתגלגל וגדל?
היום, אפשר לעבור מחברת סלולר אחת לשנייה די בקלות, והתוצאה היא שגם הלקוחות "האדישים", שנשארו בשנים האחרונות אצל החברות הגדולות, כבר משלמים היום הרבה פחות ממה ששילמו בעבר. רואים את זה היטב בנתוני הנטישה של הלקוחות לחברות הקטנות. הכניסה של חברת we4G לפני חצי שנה עם חבילת סלולר נדיבה במחיר קבוע לכל החיים, אילצה גם את חלק מהחברות המובילות לשפר את החבילות שלהן ולהוריד את המחיר. לאחרונה, הצטרפה לתחום גם סאני תקשורת, היבואנית של מכשירי סמסונג בישראל, וטרפה את הקלפים עם חבילת סלולר במחיר שנמוך בכ-50% מהמחיר הממוצע בשוק. בקצב הזה, אולי בקרוב תהיה אפילו חברה שתציע "חבילות סלולר בשקל".
בן, האם החברות באמת יכולות להרוויח כסף בסביבת המחירים הנוכחית או שהמשך פעילותם נמצא בסכנה?
המחיר הנמוך של חבילות הסלולר הוא אולי נהדר עבורנו הלקוחות, אבל נראה שהוא מעמיד את חברות התקשורת בבעיה קשה. סלקום למשל סיימה את הרבעון השני של השנה עם ירידה של 0.8% בהכנסות והפסד נקי של 35 מיליון שקל. פרטנר סיימה את הרבעון השני, ברווח מזערי, גם בהקשר של פלאפון, אפשר להבין שישנם קשיים, ולראיה ההודעה של בזק על מחיקת כמיליארד שקל מהשווי של פלאפון במאזן שלה. סלקום בבעיה חמורה יותר, בגלל שיש לה חוב גבוה משמעותית ביחס למתחרות. ככל שהרווחים של החברות ימשיכו להישחק, זה ככל הנראה יגדיל את הסיכון שהן לא יצליחו לשרת את החוב שלהן בשנים הקרובות.
לסיום בן, מה להערכתכם יכול להחזיר את החברות להרוויח כסף?
אחת האפשרויות היא התערבות של הרגולטור, ובמשרד התקשורת אכן הצהירו שהם עוקבים אחרי המצב הפיננסי של חברות הסלולר. מצד שני, לאור אי הוודאות הפוליטית בארץ, קשה להאמין שנראה שינויים רגולטורים לטובת החברות בעתיד הקרוב. לכן, החברות תלויות בעיקר בעצמן. הן צריכות להתייעל, לעבור למודל תפעולי עם מינימום תמיכה טלפונית, לצמצם עובדים עודפים ולהוריד את שכר המנהלים. אם זה לא יספיק, ייתכן שנראה קריסה של אחת מהחברות הגדולות או מיזוגה לתוך אחת המתחרות. החברות שיישארו יוכלו אולי להעלות מחירים לרמה נוחה יותר, שתאפשר להן לחזור לרווחיות.
אולי יעניין אותך
-
שנת 2020 שתיזכר כמובן כשנת הקורונה, תיזכר גם באופן די מפתיע כשנה מוצלחת בבורסה בת"א, בין היתר לאור מספר החברות החדשות שהונפקו בה. בשנה החולפת נרשמו למסחר לא פחות מ-30 חברות חדשות, והיד עוד נטויה. איך זה קורה דווקא בשנה משברית ומורכבת זו?
-
ירוק בעיניים: המדדים החדשים בת''א שמתמקדים בחברות ידידותיות לסביבה
הבורסה בת"א מצטרפת לטרנד הירוק העולמי, שכולל צמצום בשימוש במזהמים שונים ומעבר לחברות שעוסקות באנרגיה מתחדשת וסולארית, במטרה ליצור עתיד נקי ובריא יותר -
השקעה במניות לטווח קצר: חכמה בטווח הארוך?
משקיעים מנוסים מבינים שהשקעה לטווח ארוך במקרים מסוימים עשויה להיות יותר משתלמת ויכולה לאפשר לנו להגדיל את הסיכון לצד הגדלת הפוטנציאל להשיג תשואה משמעותית לאורך זמן. אם בכל זאת אתם שוקלים להשקיע לטווח זמן קצר כדאי שתכירו את האפשרויות העומדות לרשותכם ובעיקר ממה כדאי להיזהר -
הבורסה בת''א לא מצליחה להדביק את הפער
משבר הקורונה שפרץ לחיינו בסערה סביב חודש מרץ האחרון, גרם לתנודתיות חריפה בשוקי המניות. אלא שבזמן שמדדי המניות המובילים בעולם הציגו התאוששות מרשימה, המדדים בבורסה בת"א נותרו הרחק מאחור

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.
