הנפקת מניות פתאל היא אחת המנפקות האקוויטי הגדולות בשנים האחרונות. האם הריצה של המשקיעים לעבר המניה מוצדקת או שמדובר בתמחור גבוה מידי?
ב-2015 ו-2016 התבצעו בסך הכול 5 הנפקות מניות ראשוניות בת"א. אבל ב-2017 חל מהפך וראינו 17 הנפקות ראשוניות בהיקף של כ-3 מיליארד שקלים. יכול להיות שזאת תוצאה של המהלכים האקטיביים שביצע מנכ"ל הבורסה החדש - איתי בן-זאב, ואולי זה בכלל תוצאה של "הרעב" של המשקיעים למניות חדשות לאור הריצה לאפיק המנייתי. 2018 ממשיכה את מגמת הגידול בהנפקות, כאשר הגדולה מביניהן היא הנפקת רשת המלונות והנדל"ן פתאל, שגייסה כ-500 מיליון שקלים לפי שווי של כ-4 מיליארד שקלים. הצלחת ההנפקה הגדולה הזו תעודד חברות גדולות נוספות לרשום את מניותיהן למסחר בת"א, ואליהן צפויות להתווסף מספר חברות ממשלתיות שמתוכננות להיות מופרטות באמצעות הנפקה לציבור בשנים הקרובות. בוא נתמקד ברשת פתאל, שהנפיקה לאחרונה את מניותיה בבורסה בת"א.
תוכל לספר לי קצת על החברה?
הנפקת המניות של פתאל היא אחת ההנפקות הראשוניות הגדולות בשנים האחרונות, והיא זכתה לביקושים גבוהים של למעלה ממיליארד שקל מהגופים המוסדיים. הייחודיות של פתאל היא בשילוב של פעילות מלונאות יחד עם השקעות נדל"ן מניב מגוונות. הרשת הוקמה על ידי דוד פתאל ב-1998, והיא מנהלת 167 בתי מלון ב-17 מדינות בעולם. בעוד רשתות המלונאות המקומיות התקשו לצמוח בשנים האחרונות, הניהול החכם והאיכותי של פתאל בארץ הוביל את החברה להגדיל את מספר בתי המלון שבניהולה ל-39, כולל השקת בתי מלון מוצלחים בטריטוריות חדשות כמו באר שבע או רמת החייל בת"א, המשרתים לא רק לקוחות פרטיים אלא גם לקוחות עסקיים.
האם המניה של פתאל אטרקטיבית מספיק להשקעה לדעתכם?
בהחלט כן. לדעתנו, מדובר באחת ההנפקות המעניינות ביותר בשנים האחרונות, היות ומדובר בחברה בעלת איכות ניהולית גבוהה עם פוטנציאל צמיחה משמעותי שנסחרת בתמחור אטרקטיבי. בתשעת החודשים הראשונים של 2017, צמחו הכנסות החברה ב-30% ל-1.8 מיליארד שקל והרווח הנקי גדל ב-19% ל-153 מיליון שקלים. להערכתנו החברה הונפקה במכפיל FCF/ EV של כ-12, שנראה אטרקטיבי ביחס לחברות דומות. החברה גם מתבססת על איתנות פיננסית גבוהה, כאשר ההון העצמי שלה מהווה כ-36% מהמאזן. בעוד המתחרות המקומיות צומחות בשיעור חד-ספרתי נמוך, פתאל מצליחה להגדיל את ההכנסות בקצב מהיר תודות לצמיחה בפעילות בחו"ל והמשך הפריחה הצפוי בהיקף התיירות בארץ ובעולם אשר יסייע לה להרחיב את פעילותה בשווקים הקיימים ולהיכנס גם ליעדים חדשים בעתיד.
אולי יעניין אותך
-
מחירי הרכב המשומש עלו בשנתיים האחרונות עקב בעיות בשרשרת האספקה לכלי רכב חדשים, שהסיטו צרכנים לשוק היד שנייה. האם המגמה הזו ממשיכה, וכיצד מתמודד הענף עם עליית הריבית?
-
האם יצרניות הבירה הן אי של יציבות בתקופות של אי ודאות?
ענף הבירה שייך לסקטור הצריכה הבסיסית, הנוטה לתפקד בצורה טובה יותר בתקופות של האטה כלכלית או מיתון. גם בשיאו של משבר הקורונה, יצרניות הבירה שמרו על תזרים חיובי והצליחו להימנע מפגיעה משמעותית, על אף השיתוק המוחלט של אירועי הספורט התרבות והברים -
איך משפיעה התנודתיות בשווקים על שע''ח שקל-דולר?
במשך חודשים ארוכים, ואפילו שנים, ראינו את השקל הולך ומתחזק מול המטבעות המובילים בעולם ומול הדולר בפרט. לאחרונה, המגמה התהפכה והדולר הוא שמתחזק מול השקל. ננסה להבין למה -
האם מותגים חזקים הם בעלי פוטנציאל עמידות גבוה יותר בעתות משבר?
הסביבה הכלכלית משתנה לאחרונה לנגד עינינו, עם אינפלציה שנוגעת בשיאים חדשים וריבית עולה בכל העולם. ההערכות הן שצרכנים יישארו נאמנים במידה כזו או אחרת למותגים החזקים ביותר, מה שמקנה לאותן חברות יכולת לייצר כוח תחרותי חזק גם בעתות משבר
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.