לאחרונה, ראינו ריבוי רכישות חברות בעולם על ידי חברות סיניות. מה הסיבה למגמה זו והאם היא צפויה להתרחב בשנים הקרובות?
עד כמה גדול הפוטנציאל של הכלכלה הסינית?
בשנה האחרונה מוזכרת סין בעיקר בהקשר שלילי של האטה בקצב הצמיחה וריבוי בעיות פיננסיות. למשל, בועת נדל"ן שהתפתחה במדינה בעקבות תנופת בנייה מופרזת, בעיות אשראי של חברות, אינפלציה גבוהה, התנהלות בעייתית של ממשל תאגידי ועוד. בצד הבעיות, כבר היום סין היא מובילה עולמית בתחומים רבים כגון ייצור מכוניות ומוצרי אלקטרוניקה, והיא ממשיכה להיות אחת המעצמות המתפתחות בעלות הפוטנציאל הגדול ביותר להוביל את העולם. להערכתנו, המדינה לא תשוב להציג קצב צמיחה דו-ספרתי כמו שראינו בעבר, אבל אם היא תטפל בצורה נאותה בבעיותיה ותעבור את הרפורמות הנדרשות, היא תממש את הפוטנציאל האדיר הגלום בה. בסופו של דבר, אם היום אנו פותחים כל סקירת מאקרו בדיון על ארה"ב, בעוד עשור סביר להניח שהסקירות ייפתחו בדיון בהתפתחויות בסין.
מדוע הסינים מתעניינים בחברות המקומיות?
בסין יש היום מיליארד ורבע תושבים, שחלק הולך וגדל מתוכם הופכים להיות צרכנים מערביים. להאכיל מיליארד ורבע סינים, לדאוג להם למכוניות, ביגוד והנעלה, דיור ושאר צרכים בסיסיים, זאת לא משימה פשוטה. אז מה עושים? רוכשים חברות מערביות ומייבאים את הטכנולוגיות שלהן לסין. הרכישות האלו מתבצעות בכל העולם, אולם נראה כי המוח הישראלי מושך את הסינים במיוחד, כנראה לאור שלל הטכנולוגיות שפיתחו החברות המקומיות. קחו לדוגמא את הרכישה של תנובה לאחרונה - הסינים אינם מתעניינים בחברה כהשקעה פיננסית, אלא הם רוצים להשתמש בטכנולוגיות הייצור שלה גם בסין.
האם כדאי להשקיע כעת במניות של חברות סיניות?
בעוד המניות הסיניות שנסחרות בבורסת הונג קונג עלו בצורה הגיונית בהתאם להתפתחויות הכלכליות בחברות, מדד המניות של שנחאי זינק ב- 150% ב- 12 החודשים האחרונים, ורק לאחרונה החל לחוות ירידות מחירים. מצד אחד, מכפיל הרווח הרשמי של המדד הוא 20, לא ערך גבוה במיוחד עבור שוק עם פוטנציאל גדול כמו סין. מנגד, המכפיל המשוקלל האמיתי, שלוקח בחשבון את כל החברות במדד, הוא גבוה יותר. צריך גם לזכור כי סין מסתגלת כעת לקצב צמיחה הולך ויורד, וזאת תוך כדי התמודדות עם בעיות פיננסיות לא פשוטות. לכן, למרות הפוטנציאל הגדול, יש לדעתנו סיכון בהשקעה במניות הנסחרות בשנחאי. לעומתן, בהונג קונג יש חברות איכותיות שנסחרות במכפיל ממוצע של 10.7, תמחור נוח, ולכן אנחנו מעדיפים להיות חשופים אליהן בלבד.
אולי יעניין אותך
-
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים
-
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית? -
עולים להגנה: האם ההאטה בהייטק מחלחלת אל חברות הסייבר?
למרות שהאיומים על ארגונים ומדינות רק הופכים למתוחכמים יותר, איבדו חברות סייבר עשרות אחוזים משוויין מתחילת השנה. איך זה קורה, וכיצד יתמודדו חברות בתחום?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש של אלטשולר שחם.