התחממות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין עודדה את הממשל הסיני להשיק בורסה למניות טכנולוגיות משל עצמו. חברות סיניות רבות כבר נרשמו למסחר בבורסה החדשה וחלק מהמשקיעים נוהרים אליה בהמוניהם. האם ייתכן שמדובר בתחרות בריאה עם הנאסד"ק או סיכון לאטרקטיביות של המדד האמריקני?
לאחרונה הודיעה ענקית המסחר המקוון הסינית, עליבאבא, על כוונתה לגייס 20 מיליארד דולר בהנפקה של מניותיה בבורסת הונג קונג, במקום לבצע את הגיוס בבורסת הנאסד"ק האמריקנית, בה נסחרות מניותיה מאז 2014. עוד לפני כן, הודיעה יצרנית השבבים הגדולה בסין, Semiconductor Manufacturing International Corp, כי היא מתכננת למחוק את מניותיה מהמסחר בבורסת ניו- יורק לאחר 15 שנים בהן נסחרה שם, ולמקד את המשך פעילותה רק בבורסה של הונג קונג. אלו הן רק שתי סנוניות ראשונות המרמזות על שינוי מגמה מסתמן, אשר עשוי להחזיר חברות סיניות טכנולוגיות נוספות הביתה.
נראה כי התחממות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין עלתה מדרגה בחודשים האחרונים, לאחר שהממשל האמריקני אסר על חברות מקומיות לקבל שירותים מיצרנית ציוד הטלקום הסינית וואווי, הנחשדת בפרשיית ריגול בארה"ב. הדברים האלו עודדו את נשיא סין, שי ג'ינפינג, להוציא אל הפועל את תוכניתו להקמת בורסה חדשה בשנגחאי- סטאר מרקט (Star Market), שתהווה תשובה סינית לנאסד"ק, בורסת מניות הטכנולוגיה בארה"ב. בדרך זו, הנשיא כנראה מקווה שתפתח הדלת לחברות טכנולוגיה מקומיות, כולל סטארט-אפים בשלב מוקדם של פעילות, לגייס את ההון הנדרש להם ללא תלות במימון חיצוני, במיוחד לא אמריקני.
הבורסה החדשה שונה מבורסות אחרות בסין מבחינת התמריצים שהיא מציעה לחברות. אטרקטיבית במיוחד היא העובדה שהבורסה מאפשרת לחברות לשמור על מבנה הון שישאיר את השליטה בידי בעלי החברה, מגבלה שהובילה את עליבאבא למשל להעדיף להנפיק את מניותיה בנאסד"ק בארה"ב על פני בורסת הונג קונג בעבר. בבורסה יורשו להשקיע רק משקיעים בעלי ניסיון של מעל שנתיים במסחר וחשבון בהיקף של 500,000 יואן לפחות (כ-72,000 דולר). בנוסף, ניתן יהיה לבצע פקודות מסחר בחסר (שורט), מה שעשוי למשוך אליה משקיעים גדולים ומתוחכמים מכל העולם, ויכול לבסס את מעמדה של סין כאחד ממרכזי הפיננסים והחדשנות המובילים בעולם.
מבחינת החברות הסיניות עצמן, הקמת הבורסה החדשה היא מהלך נהדר, שיאפשר לחברות ליהנות מכל העולמות. מצד אחד, הרישום למסחר בארה"ב מאפשר לחברות ליהנות ממחזורי מסחר גדולים ומהעניין הגדול של משקיעים מוסדיים בפעילותן. מצד שני, הרישום הכפול של מניותיהן למסחר בבורסה החדשה בסין צפוי לתת להן גיבוי במקרה של התחממות נוספת במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. רוב המשקיעים הסינים גם מכירים טוב יותר את החברות האלו, מה שכנראה יקל בגיוס כסף בתקופה הנוכחית ובתמחור נדיב יותר מזה שהיו מקבלות החברות בנאסד"ק.
לאור היתרונות הרבים, לא מפתיע שמעל 140 חברות טכנולוגיות כבר הגישו בקשה להירשם למסחר בבורסה החדשה, בתקווה לגייס כ-128 מיליארד יואן. מניותיהן של 25 חברות מתוכן כבר החלו להיסחר בפועל, וביניהן חברות טכנולוגיות העוסקות בעיקר בתחום השבבים והביוטכנולוגיה, שגייסו ביחד כ-37 מיליארד יואן באמצעות הנפקת מניות ראשונית. המשקיעים הצביעו ברגליים ונהרו אל הבורסה. מחירי המניות עלו במאות אחוזים בימי המסחר הראשונים ובמחזורי מסחר גדולים למדי.
לדעתנו, התחרות בין הבורסה החדשה לנאסד"ק האמריקני היא תהליך בריא עבור הכלכלה ושוק ההון העולמי, והיא תתווסף לתחרות שתיווצר גם עם הבורסה בהונג קונג, שגם היא מנסה למשוך את החברות הטכנולוגיות לרשום את מניותיהן למסחר אצלה. התחרות הזו צפויה להגדיל את הנזילות ואת מגוון אפשרויות ההשקעה העומדות בפני המשקיעים להיחשף לחברות טכנולוגיות מעניינות.
אולי יעניין אותך
-
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים
-
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית? -
עולים להגנה: האם ההאטה בהייטק מחלחלת אל חברות הסייבר?
למרות שהאיומים על ארגונים ומדינות רק הופכים למתוחכמים יותר, איבדו חברות סייבר עשרות אחוזים משוויין מתחילת השנה. איך זה קורה, וכיצד יתמודדו חברות בתחום?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: *אין בתשואות ובדירוגי העבר בכדי להבטיח תשואה או דירוג דומים בעתיד ** הסקירות המוצגות באתר זה הוכנו על ידי מחלקת המחקר של בית ההשקעות אלטשולר שחם ו/או מי מטעמה, והן בוצעו בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. *** המידע מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. **** המידע המוצג במסגרת הסקירות, הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני"ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לראות במידע האמור, כהמלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבל הצעות או ייעוץ- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. *****החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים במידע באתר ולהיות בעלי עניין אישי בנושא, וזאת חרף האמור בתוכן המידע המוצג. ****** אין באמור במסגרת המידע באתר כדי להוות התחייבות להשאת תשואה. ******* האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.