תפריט משנה
הכלכלנים מדברים בתקופה האחרונה על האטה בארה"ב וטראמפ ממשיך לריב עם הסינים, אבל המדדים בוול סטריט ממשיכים לעלות. איך יכול להיות שהמניות בוול-סטריט מתנהגות אחרת ממה שקורה בכלכלה האמריקנית?
האם היינו מקבלים את מגוון השירותים היום-יומיים שאנחנו כל כך תלויים בהם אילולי צמחו חברות הענק שמספקות אותם?
כולנו כבר רגילים להתכתב בווטסאפ, לשלוח מיילים בג'ימייל, לשתף תמונות ברשתות החברתיות ולהזמין מוצרים דרך הרשת. אלו דברים שלא היו אפשריים לפני עשר שנים, והגלובליזציה והזמינות של השירותים האלו היא אחת המהפכות הגדולות ביותר של המאה ה-21. ברור, שבשביל המהפכה הזו נדרשו התקדמות טכנולוגית וירידה של מחירי השילוח, אבל סביר להניח שהיא לא הייתה יוצאת לפועל אם לא היו צומחות חברות ענק שיוכלו לספק לנו את השירותים האלו בחינם ולהרוויח בדרכים אחרות, למשל ממכירת המידע שהן אוספות עלינו למפרסמים. יש פה בעצם מעגל קסמים, כי ככל שהביקוש לשירותים של אותן חברות ממשיך לגדול, גם הן מתרחבות עוד ומגדילות את הבלעדיות שלהן על חלק נכבד מתחומי חיינו.
דרור, האם ייתכן שהגלובאליות של החברות האלו היא הסיבה לפער בין התנהגות המדדים בארה"ב לבין מה שקורה בכלכלה האמריקנית בפועל?
כנראה שכן. 10 החברות הגדולות ביותר במדד ה-S&P500 מהוות קרוב לרבע מהשווי של המדד. אבל ענקיות כמו מייקרוסופט, גוגל, פייסבוק או אמזון, הן כבר מזמן חברות גלובאליות שיותר מחצי מהמכירות שלהן מתבצעות מחוץ לארה"ב. לכן, ה-S&P500 כבר לא בהכרח מייצג את הכלכלה האמריקנית באופן ישיר. רוב החברות שציינו הן גם חברות טכנולוגיה שמתבססות על מעט עובדים, שחלק נכבד מהם בכלל אזרחי מדינות אחרות, כך שגם מבחינת התעסוקה זה לאו דווקא מייצג את מה שקורה בשוק העבודה בארה"ב. בנוסף רוב החברות האלו פחות מושפעות משינוי במחירי הסחורות והאנרגיה ולעיתים אפילו לא מגובה הריבית במשק, דברים שמשפיעים בצורה דרמטית על הכלכלה האמריקנית.
ולסיום דרור, השאלה הכי מעניינת, האם המניות האלו דחפו את המדדים גבוה מידי?
כל החברות הגדולות שהזכרנו צמחו מעל 15% בשנה ומתומחרות לפי ציפיות להמשיך בצמיחה דומה בשנים הקרובות, ולכן לא מפתיע שהמדדים המובילים בארה"ב עלו בשיעור דו-ספרתי בשנים האחרונות, לעומת התוצר המקומי הגולמי האמריקני, שגדל באחוזים בודדים. מצד אחד, מכפיל הרווח הממוצע של ה-S&P500 הוא כרגע כ - 21, שזה גבוה יותר מהממוצע ההיסטורי, סביב 16. מצד שני, החברות שהזכרנו צפויות להמשיך לצמוח חזק בשנים הקרובות והריבית בארה"ב כנראה תישאר נמוכה. לכן, לדעתנו סביבת המחירים בה נסחרות המניות האלו אינה גבוהה במיוחד, ואנחנו מעריכים שהן ימשיכו לצמוח וימשכו את המדדים למעלה בעתיד הנראה לעין.
אולי יעניין אותך
-
לאחר חודשים ארוכים של מומנטום חיובי ושיאים חדשים במדדים, בשבועות האחרונים אנחנו רואים את שוקי המניות בעולם נסחרים בתנודתיות.
-
השמש העולה: אחרי 30 שנים של קיפאון כלכלי, יפן מתחילה להציג סימני התאוששות
בדצמבר 1990 חוותה יפן התפוצצות של בועת נדל"ן אשר הביאה לשנים ארוכות של קיפאון בצמיחה ואינפלציה שלילית. כעת, מתחילה המדינה להציג סימנים ראשונים של התאוששות, ולאור העובדה שהיא נפגעה במידה פחותה מהקורונה, נראה שיש מקום לאופטימיות -
שוק ההנפקות הראשוניות בארה''ב רותח: מדוע החברות רוצות להפוך לציבוריות?
חברות רבות מנצלות את התקופה הנוכחית לצאת להנפקה ראשונית ולהפוך לציבוריות. מתוך עשרות ההנפקות בחודשים האחרונים, ישנן לא מעט חברות אשר הכפילו את שווין ביום המסחר הראשון או הגיעו קרוב לכך. מדוע דווקא עכשיו נוהרות כל כך הרבה חברות לוול סטריט? -
מה הוביל את מניות השבבים לשיא כל הזמנים?
ענף השבבים הציג ביצועים נאים בשנים האחרונות, שאף עלו על ביצועי המדדים המובילים בארה"ב, כמו הנאסד"ק וה-S&P500. אילו השפעות היו למשבר הקורונה על הענף ומה צפוי קדימה?

פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.
