רכבת ההרים במטבעות הוירטואליים נמשכת. האם התנודתיות בשוק המניות היא שמניעה גם את מחיר המטבעות?
לפני כמה חודשים הזהרתם מהסיכון הגבוה הטמון בהשקעה בביטקוין והוא אכן ירד בחדות, אבל בהמשך תיקן קצת למעלה. מה גורם לכך?
הטענה שלנו הייתה שכל תחום המטבעות הוירטואליים הוא בעל פרופיל סיכון גבוה, ובחודשים האחרונים נראה שהסיכון הזה התממש. הביטקוין למשל, נסחר במחיר של מעל 20,000 דולר בתחילת השנה והתרסק תוך חודשיים ל-6,000 דולר. התנהגות דומה התרחשה גם אצל המטבעות המתחרים. בחודשים האחרונים קרו שני דברים משמעותיים - ראשית, התגברה הרגולציה בתחום, כולל כללי מיסוי מפורטים יותר על רווחים מהשקעה במטבעות וירטואליים. שמענו גם על מספר משקיעים גדולים שהחליטו למכור את הפוזיציות שלהם. בנוסף, לאחרונה החל מסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין, כלומר המשקיעים המתוחכמים בוול סטריט נכנסו לתחום. הגורמים האלו ככל הנראה הגדילו מאוד את תנודתיות המחירים של המטבעות השונים והעלו את אי הוודאות של ההשקעה.
יכול להיות שגם התנודתיות הגבוהה של שוק המניות משפיעה על המטבעות הוירטואליים? האם יש קורלציה בין שני האפיקים?
כנראה שכן. היו הרבה שחשבו שהמטבעות הוירטואליים זה מקלט של המשקיעים משוק המניות כמו הזהב בעיתות אינפלציה, אבל מסתבר שזה לא ככה. בפועל, אנחנו רואים שהתנודתיות של המניות מגיעה גם למטבעות הוירטואליים, כלומר מחירם עולה ויורד בהתאם להתנהגות שוק המניות ונראה שמטבעות וירטואליים הם נכס בסיכון גבוה, בדומה למניות, ולכן הגיוני שיהיה מתאם חיובי ביניהם. העובדה שלאחרונה החל מסחר בוול סטריט באופציות על הביטקיון אפילו הגדילה את הקורלציה הזו. אגב, גם התנהגות הזהב כבר אינה מנותקת לגמרי משוק המניות, וגם שם יש השפעה של השוק על המחיר, במיוחד במפולות, וראינו את זה היטב ב-2008.
האם היום, אחרי שהמחירים ירדו, אתם משנים את הדעה שלכם לגבי המטבעות הוירטואליים?
ממש לא. גם עכשיו אנחנו ממשיכים להזהיר מפני הסיכון הגבוה הטמון בהשקעה במטבעות הוירטואליים. זה נכון שמדובר במשהו מהפכני, אבל התחום עדיין בחיתוליו. לטכנולוגית הבלוקצ'יין העומדת מאחורי המטבעות הוירטואליים יש עדיין מגבלות רבות, כך שלהערכתנו, היא לא צפויה להפוך למיין-סטרים בעתיד הקרוב, אם בכלל. אף אחד גם לא יכול לנקוב במחיר ההוגן של מטבע כזה או אחר, ולכן אי אפשר להגיד אם המחיר הנוכחי זול או יקר. לאחרונה, יש גם יותר בנקים שהגבילו את הלקוחות שלהם להשתמש בכרטיסי אשראי לקנית מטבעות וירטואליים. כל הדברים האלו מחזקים את הטענה שאנחנו רחוקים משימוש המוני במטבעות האלו.
אולי יעניין אותך
-
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים
-
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית? -
עולים להגנה: האם ההאטה בהייטק מחלחלת אל חברות הסייבר?
למרות שהאיומים על ארגונים ומדינות רק הופכים למתוחכמים יותר, איבדו חברות סייבר עשרות אחוזים משוויין מתחילת השנה. איך זה קורה, וכיצד יתמודדו חברות בתחום?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.