קאמבק של מניות הפארמה והביוטק?
מניות הפארמה והביוטכנולוגיה "חטפו" חזק בשנים האחרונות, בין השאר בגלל התבטאויות של הילארי קלינטון ואחרים בנוגע להטלת מגבלות על מחירי התרופות היקרים. אבל טראמפ ניצח את הילארי והחברות במגזר מראות לאחרונה סימנים מעודדים. האם הגיע הזמן לקנות?
מניות הפארמה איבדו גובה ונסחרות במכפילים נמוכים. "סכין נופלת" או הזדמנות קניה?
חברות התרופות באמת איבדו הרבה משוויין בשנתיים האחרונות, אחרי ש"חטפו על הראש" מהילארי קלינטון ואחרים, שהכריזו מלחמה על מחירי התרופות הגבוהים. בפועל, דווקא טראמפ נבחר לנשיאות, ולחברות הפארמה יש ככל הנראה לובי חזק בממשל החדש. גם סביבת הריבית הנמוכה חיובית עבור החברות - המימון ימשיך להיות זול, כך שהיקף המיזוגים והרכישות בתחום ימשיך להיות גבוה. העלייה בתוחלת החיים והגידול בצריכת תרופות במדינות מתפתחות, גם הן יתנו רוח גבית לחברות. כל הדברים האלו מצדיקים השקעה מידתית במניות אלו עבור משקיעים שיש להם אופק השקעה של כמה שנים לפחות.
השאלה הגדולה היא האם הסתיימו הגורמים שלחצו על מניות הפארמה?
מצד אחד, הניצחון של טראמפ שחרר אנחת רווחה אצל חברות הפארמה, אבל מצד שני, הרגולטורים בארה"ב, אירופה וגם באסיה, עשויים עדיין להתערב בעתיד בקביעת מחירי התרופות. גם חברות הביטוח היו רוצות ירידה במחירים, כך שהלחץ על מחירי התרופות עשוי להימשך בעתיד הקרוב.. למרות זאת, התמחור של המניות מגלם את רוב הסיכונים האלו, כך שלדעתנו הסיכוי גדול מהסיכון.
האם אתם אופטימיים גם לגבי המניות מתחום הביוטק?
חברות הביוטכנולוגיה, או ביוטק בקיצור, שונות מחברות הפארמה. רובן עדיין בשלבי מחקר ופיתוח, כך שאין להן הכנסות שוטפות כדי לממן את הפעילות. פיתוח תרופה או טיפול חדש יכולים לקחת שנים ארוכות, כך שהחברות צריכות הרבה כסף. לכן, עיקר ההצלחה תלויה ביכולת החברה לגייס מספיק כסף בשווי הגיוני, שלא ידלל את המשקיעים יותר מידי. יש גם את הסיכון הרגולטורי - אם החברה לא תקבל אישור מרשויות התרופות לשיווק התרופה, היא תהיה בבעיה. בשוק האמריקני יש הרבה חברות ביומד מעניינות, אבל קשה לשים את האצבע על אלו שיעברו את כל המכשולים, ולכן לדעתנו כדאי להיחשף לתחום דרך סל רחב של חברות.
אולי יעניין אותך
-
בתקופות אי ודאות עולה הצורך של חברות ומשקיעים לנהל סיכוני מט"ח בחכמה. אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מביאה בשורה תחרותית לשוק עם חיבור בזמן אמת לחדר עסקאות מט"ח, וכלים מתקדמים לצמצום החשיפה לתנודות שערים
-
כיצד פתחו חברות הביג טק את שנת 2023?
ענקיות הטכנולוגיה נחשבות לקטר הצמיחה של הכלכלה העולמית. היכן מציבות אותן התוצאות של שנת 2022, ואיך זה עשוי להשפיע על התחזיות הכלכליות לשנה הקרובה? -
אל תשמרו את העודף: כיצד יתמודדו הקמעונאים והיצרנים עם עודפי המלאי?
בתקופת היציאה מהקורונה צברו חברות רבות עודפי מלאי שנועדו לענות על הביקושים הגבוהים, אך עם האינפלציה הגואה והסימנים להאטה עולמית הן מצאו את עצמן עם נטל כלכלי שמכביד על נתוני הרווח והצמיחה. מה צפוי בשנה הקרובה, ומה הקשר בין עודפי המלאי לריבית? -
עולים להגנה: האם ההאטה בהייטק מחלחלת אל חברות הסייבר?
למרות שהאיומים על ארגונים ומדינות רק הופכים למתוחכמים יותר, איבדו חברות סייבר עשרות אחוזים משוויין מתחילת השנה. איך זה קורה, וכיצד יתמודדו חברות בתחום?
פרטייך נקלטו במערכת
הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש.