הלירה והפסו קורסים? איך אפשר לעשות מזה כסף?

עדי מהרשק
|
02 אוקטובר, 2018
גילוי נאות

טורקיה, ארגנטינה, ברזיל והרשימה עוד ארוכה... בכולן האינפלציה זינקה, המטבעות קרסו, וניירות הערך במגמת ירידה בהתאם.

מה עשויות להיות הסיבות לסחרור בשווקים המתעוררים לאחרונה?

שלום איתי, הרבה שווקים מתעוררים אכן עוברים טלטלה לאחרונה. ביניהם, טורקיה, ארגנטינה, ברזיל ומדינות נוספות שחוות זינוק באינפלציה, קריסה של המטבע המקומי וצפי לכניסה למיתון. רוב הבעיות מגיעות בעקבות העלאת הריבית בארה"ב והתחזקות הדולר. זה מייקר את ההלוואות הדולריות של אותן מדינות ומקטין את האטרקטיביות של שוק ההון שלהן. גם לעליה החדה במחירי האנרגיה, ובמיוחד הנפט, יש השפעה שלילית על מדינות מתפתחות המתבססות בעיקר על ייבוא אנרגיה. מלחמת הסחר הקשוחה של הנשיא טראמפ בחלק מהמדינות האלו מוסיפה עוד שמן למדורת חוסר-היציבות בשווקים המתעוררים.

 

עדי, האם נוצרו הזדמנויות השקעה אטרקטיביות בשוקי המניות בשווקים המתעוררים? 

כמו שבדרך כלל קורה בתרחישים כאלו, שוקי המניות באותן מדינות הגיבו בירידות מחירים חדות, אבל לדעתנו עדיין לא כדאי לרוץ לקנות שם. מצד אחד, מדדי המניות באותן מדינות נסחרים במכפילים נמוכים הרבה יותר בהשוואה למדדים בארה"ב, אבל מצד שני המכפילים מוטים למטה בעיקר בגלל מניות הפיננסים, שרובן נמצאות במשבר. הבנקים הטורקיים או היוונים למשל, ככל הנראה לא יבריאו ממשבר החובות שלהם בקלות, ולכן גם כשהם נסחרים בחצי מההון שלהם, עדיין מדובר להערכתנו בהשקעה ספקולטיבית למדי. גם חברות טכנולוגיה סיניות גדולות ש"חטפו" לאחרונה בגלל מלחמת הסחר עם ארה"ב, עדיין נסחרות במכפילים גבוהים יחסית, כך שלדעתנו הן השקעה בסיכון גבוה כרגע.

 

ובכן עדי, מה לגבי האפיק האג"חי, האם שם אתם כן ממליצים אולי לנצל את הירידות?

בניגוד למניות, שם נרשמו ירידות חדות בעיקר אצל החברות הבעייתיות, באג"ח הירידות היו לרוב רוחביות, בלי הבחנה בין חברה מסוכנת לחברה יציבה. אחת הסיבות לכך היא הקריסה של המטבעות באותן מדינות, שהפילה את האג"ח הממשלתיות ויחד איתן גם את רוב הקונצרניות. העניין הוא שיש לא מעט חברות בשווקים המתעוררים שמייצאות למדינות מערביות יציבות, כך שההכנסות שלהן לא צפויות להיפגע מהבלגאן המקומי. יותר מזה, ההכנסות שלהן בעיקר בדולרים או ביורו, והתחזקות שלהם מול המטבע המקומי צפויה לשפר את הרווחיות של החברות ולשמור על היציבות שלהן. אנחנו ניצלנו את הירידות החדות וקנינו אג"ח של חברות טורקיות וארגנטינאיות יציבות כאלו, שנסחרות בתשואות לפדיון של שמונה עד עשרה אחוזים.

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: הסקירה מהווה הערכה מקצועית בלבד. לחברה ו/או לחברות הקשורות אליה עשוי להיות עניין אישי בנושא והיא/הן עשויות להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך המצוינים במידע באתר. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכי הלקוח, או הזמנה לייעוץ כאמור ו/או הצעה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. הסקירה מתבססת על מידע פומבי וגלוי , וכן על הערכות ואומדנים שעשויים להיות חסרים ו/או בלתי מדוייקים או בלתי מעודכנים. הסקירה אינה מתיימרת להוות ניתוח מלא של כלל הנושאים המפורטים בה והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הצופה. הדעות המובאות בסקירה נכונות ליום הסקירה והן יכולות להשתנות בכל עת ללא הצורך בהודעה כלשהי. אין להעתיק, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים את הסקירה ללא אישור מראש. האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.