איתור קרנות פנסיה: מאתרים ומאחדים את כספי הפנסיה במקום אחד

כספי הפנסיה הם החיסכון המשמעותי ביותר עבור רובנו, אך לא תמיד אנחנו יודעים מהם הסכומים שחסכנו ומי מנהל לנו אותם. בכתבה הבאה נסביר כיצד לאתר את כל החסכונות הפנסיונים ומדוע כדאי לשקול לאחד אותם במקום אחד.

"כספי הפנסיה הם החיסכון המשמעותי ביותר עבור רובנו, אך לא תמיד אנחנו יודעים מהם הסכומים שחסכנו ומי מנהל לנו אותם". זכוכית מגדלת
אלטשולר שחם
|
29 ספטמבר, 2020

החיסכון הפנסיוני הוא אחד החסכונות המרכזיים בחיינו, אשר יכול להגיע לאורך השנים למאות אלפי שקלים שישמשו אותנו בגיל הפרישה. מטרת כספי הפנסיה להבטיח שנוכל לכלכל את חיינו ולשמור על רמת חיים נאותה לאחר הפרישה. את הכספים האלו אנו חוסכים במשך עשרות שנים במכשירי חיסכון פנסיוניים שונים (קרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים), והגוף שמנהל עבורנו את החיסכון משקיע את הכסף בשוק ההון במטרה לייצר תשואה ולהגדיל את החיסכון שלנו ככל שניתן. חשוב לציין שמכשיר החיסכון הנפוץ ביותר בישראל כיום הוא קרן פנסיה חדשה.

 

למרות החשיבות הדרמטית של חיסכון פנסיוני, חוסכים רבים לא בטוחים מי הגוף שמנהל את הכספים עבורם, מה התשואה שהוא משיג לאורך זמן, ולעיתים אף לא יודעים איזה מכשירים פנסיוניים קיימים על שמם.

 

לאור העובדה שמדובר בכספים שמהם אנו צפויים להתקיים לאחר שנפרוש לפנסיה, יש חשיבות עצומה להחלטות שאנחנו מבצעים במהלך שנות החיסכון. העיקרון הוא פשוט: כספים החיסכון הפנסיוני, בדומה לכל חיסכון אחר שמושקע בשוק ההון, צובר תשואה בצורה של ריבית דריבית. כלומר, התשואה נצברת בכל שנה על הסכום שצברנו נכון לתחילת השנה.

 

בגלל שמדובר בחיסכון של עשרות שנים, גם הבדל של עשירית תשואה בקרן הפנסיה מידי שנה יכולה להוביל לתוספת של עשרות ולעיתים מאות אלפי ש"ח לחיסכון הפנסיוני שלנו, וכך להגדיל את הקצבה חודשית שנקבל לאחר הפרישה. במילים פשוטות, בחירה בגוף מנהל שהוכיח כי הוא מצליח להניב תשואה עודפת לאורך זמן, יכולה להגדיל את הקצבה הפנסיונית בצורה דרמטית, ובכך לשמור על איכות החיים לאחר הפרישה לגמלאות.

 

העניין הוא שחוסכים רבים לא עוקבים אחר הכספים הפנסיונים שלהם ולעיתים קרובות גם לא מודעים לתשואה שמשיגה קרן הפנסיה שלהם.  כך הכספים מפוזרים על פני מספר קרנות פנסיה שונות. במקרה שהחלפתם עבודה למשל, אם לא ביקשתם מהמעביד החדש להפריש את כספי הפנסיה לקרן אליה הפרשתם עד עתה, הוא יפריש לקרן פנסיה אליה הוא נוהג להפריש, ולאו דווקא לקרן הפנסיה שתשרת אתכם הכי טוב.

 

איך מאתרים את כספי הפנסיה שלנו?

לטובת חיפוש כספי פנסיה ואיתורם, רשות שוק ההון הקימה מנוע חיפוש חכם באמצעותו תוכל לאתר את כל כספי הפנסיה שלכם – חשבונות פעילים וגם חשבונות שאינם פעילים.

 

כדי לאתר את הכספים בחשבונות פנסיה שלא היו פעילים לפחות בשנה האחרונה, כל מה שעליכם לעשות הוא להיכנס לאתר הר הכסף. כעת, עליכם להזין את מספר תעודת הזהות שלכם, את תאריך הנפקת התעודה, ולהזדהות באמצעות שתי שאלות פשוטות – האם הונפק לכם דרכון ב-3 השנים האחרונות והאם יצאתם מהארץ ב-3 השנים האחרונות. לבסוף, עליכם לאשר את תקנון השירות וללחוץ על כפתור "בצע חיפוש".

 

לאחר הלחיצה תקבלו רשימה של החברות המנהלות, ששם יש כסף על שמכן. יש לפנות אל אותן החברות ולבדוק את הסכומים עליהם מדובר.

 

כדי לקבל תמונה מלאה גם על החשבונות הפנסיונים הפעילים שלכם, תוכלו לגלוש לאתר "המסלקה הפנסיונית" . המערכת מחוברת לכל חברות הגמל, הפנסיה והביטוח, ולכן לאחר ביצוע בקשת המידע (הכרוכה בתשלום סימלי של 20 ש"ח) תציג לכם המערכת תמונה מלאה של המצב הפנסיוני שלכם – כמה כסף חסכתם, היכן הוא נמצא ובאיזה תוכנית הוא מנוהל.

 

איך מעבירים ומאחדים את הכסף שלנו לקרן פנסיה אחת?

כאמור, ניתן לאתר את כספי הפנסיה ולאחד את כל החסכונות הפנסיוניים שלכם – הן בחשבונות הפעילים והן אלו שבחשבונות לא פעילים, במקום אחד. כך יהיה לכם קל יותר לעקוב אחריהם והם ינוהלו בקרן פנסיה עם דמי ניהול אטרקטיביים שתניב תשואה מיטבית עבורכם.

 

החל משנת 2017, כאשר אתם מצטרפים לקרן פנסיה חדשה, היא תבצע עבורכם את איתור החשבונות הלא פעילים שלכם בקרנות הפנסיה ותאחד אותם לתוך החשבון החדש שפתחתם אצלה, אלא אם תודיעו לה שאינכם מעוניינים בכך. מדובר בהליך אשר יכול לקחת כ-3 עד 4 חודשים.

 

אופציה נוספת היא ניוד כספי פנסיה מקרן אחת לקרן אחרת בהליך פשוט וקל המקצר את לוחות הזמנים לכ-10 ימי עסקים בלבד. כל שעליכם לעשות הוא להגיש את הבקשה לניוד מהקרן החדש והיא תדאג לבצע את כל שלבי תהליך הניוד.

 

למידע והצטרפות לקרן הפנסיה הנבחרת של אלטשולר שחם>>

אולי יעניין אותך

תודה שנרשמת לניוזלטר של אלטשולר שחם

פרטייך נקלטו במערכת

הערות משפטיות: אין בתשואות ובדירוגי העבר בכדי להבטיח תשואה או דירוג דומים בעתיד ** הסקירות המוצגות באתר זה הוכנו על ידי מחלקת המחקר של בית ההשקעות אלטשולר שחם ו/או מי מטעמה, והן בוצעו בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. *** המידע מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל. **** המידע המוצג במסגרת הסקירות, הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני"ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו, ולכן אין לראות במידע האמור, כהמלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבל הצעות או ייעוץ- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשקיע- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. *****החברה ו/או החברות הקשורות אליה ו/או בעלי עניין בה עשויים להחזיק ו/או לסחור בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים במידע באתר ולהיות בעלי עניין אישי בנושא, וזאת חרף האמור בתוכן המידע המוצג. ****** אין באמור במסגרת המידע באתר כדי להוות התחייבות להשאת תשואה. ******* האמור לא מהווה תחליף ליעוץ מס פרטני.